Business Superbrands díjat kapott a Hankook Tire

Magyarországi beruházásaiért Business Superbrands díjat kapott a Hankook Tire Magyarország. A rangos elismerésre 3000 márka, illetve cég közül választotta ki a vállalkozást a 15 tagú, független szakemberekből álló bizottság.

MTI

Roy Katalin, a vállalat kommunikációs menedzsere tájékoztatása szerint a  díj odaítélésénél több dolgot vettek figyelembe. Egyebek között azt, hogy a Hankook Tire magyarországi, Rácalmáson felépített üzeme a dél-koreai cégcsoport egyik legmodernebb egysége.
A gumiabroncsgyártó gyár építésére eddig 550 millió eurót ruházott be a Hankook. Az üzem első üteme 2007-ben épült fel, s ezév júniusában második ütemeként, 56 ezer négyzetméterrel bővítették. A kapacitásnövelő beruházás eredményeként 1900-ra bővült a foglalkoztatott létszáma, s naponta 30 ezer gumiabroncs készül el az üzemben.  
A cég nagy figyelmet fordít arra, hogy folyamatos beruházásokkal magas minőségű munkakörnyezetet biztosítson dolgozói számára..
Ennek jegyében a múlt hónapban nyitotta meg a 2 milliárd forintos beruházással felépített Hankook Házat, ahol 500 munkavállalónak nyújt térítésmentesen három csillagos szállodai színvonalú szállást. Dolgozóinak egy részét egy dunaújvárosi szakközépiskolával, valamint öt regionális munkaügyi központtal együttműködve saját maga képezi ki.
Visszamenőleges hatállyal januártól átlagosan 8 százalékkal növelte a munkavállalói béreket.
A Hankook kommunikációs menedzserének tájékoztatása szerint Serényi János, a Superbrands Magyarország szakmai vezetője szerint "kiváló taggal bővült a Superbrands család".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!