Alsóvárosi fórum: szeptembertől lesz rendőrőrs

Székesfehérvár - Szabadtéri lakossági fórumot tartottak kedden késő délután a Hosszúsétatéren, ahol az 50. szám alatt szeptembertől új rendőrőrs nyílik, innen vigyázzák a rendet.

Kovalcsik Katalin

 

A lakossági fórumra  legtöbben talán a  vasúti  aluljáró  városközponttól kifelé eső területéről érkeztek, de szép számmal sétáltak  oda a lakótelepről, az emeletes házak lakói közül is. A város polgármestere,  Cser Palkovics András,  a Székesfehérvári Rendőrkapitányság vezetője, Csizek Tibor ezredes, a térség önkormányzati képviselője, Mészáros Attila üdvözölte a lakókat, ők pedig azt a városi   kezdeményezést, hogy  rendőrőrsöt nyitnak az utcában. Az  épület, amelyen  néhány átalakítást kell végezni,  egy  ideje a város tulajdonában van. A közgyűlés határozata alapján  6,5 millió forintot fordítanak az átalakításokra, hogy  az ügyfélfogadó, a fogda, valamint  az emeleten az irodák megfeleljenek az előírásoknak. A munkát hamarosan elkezdik, hogy szeptember elején a rendőrőrs készen álljon egyrészt a szolgálatot teljesítő egyenruhások, másrészt az ügyfelek fogadására. A kapitány elmondta, 16 rendőr teljesít majd szolgálatot az őrsön,  feladataik - nem csupán  a két városrészre, hanem  néhány környező településre - elszólíthatják őket akár Seregélyesig is. A létesítményt 24 órás fegyveres szolgálat őrzi majd, így mindig lesz kihez fordulniuk a lakosoknak. Elhangzott, azt is  várja a város és a kapitányság, hogy a székesfehérvári   rendőri állományt kiegészítendő  megérkezzen az a 31 rendőr, aki   jelentősen hozzájárulhat  majd  utcai jelenlétével a város közbiztonságához.

A fórumon nemcsak a közbiztonságról ejtettek szót a lakosok, hanem felhívták a városvezető, a képviselő figyelmét  a vasúti aluljáró menyezetének állandó omlására - vasúti tulajdon -, a füves területek szemetességére, a labdarúgó-mérkőzések alatti forgalmi helyzetekre. A lakosok  a térfigyelő kamerák (nem) működését is szóvá tették. A polgármester elmondta, dolgoznak a cseréjén. A Hosszúsétatérről sokan tudják - az ott élők  tapasztalják -,  hogy gondot okoz az egyik épületben lakó romák közül néhányuk viselkedése. A gyerekek nem gyerekes csínyekkel szomorítják a lakosokat. Egy asszony  közvetlenül a polgármesterhez fordult, vizsgálják meg, kik okozzák a bajokat, ne vegyék egy  kalap alá a házban élő családokat. Vannak köztük, akik  szeretnének kitörni, segítsenek nekik ebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!