Zichy ligeti dallamok

Székesfehérvár - Júliusban és augusztusban vasárnaponként ismét találkozóhellyé válhat a Zichy liget, ahol a zenepavilonban hagyományokhoz híven mindig más-más előadók adnak koncertet.

Gábor Gina

Erről csütörtökön a Hiemer-házban tájékoztatta  a sajtó munkatársait Brájer Éva alpolgármester - a koncertsorozatot támogató fehérvári önkormányzat képviseletében -, valamint a szervező, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház igazgatója, Adorján Viktor.
Az  elmúlt években igen népszerűvé váltak a Zichy ligetbeli programok: a családok   szívesen jártak ki hűsölni, beszélgetni, zenét hallgatni  a parkba.  Tavaly  olykor a zenepavilon körül elhelyezett 150 szék is kevésnek bizonyult. Az idén vasárnaponként újra  lesz büfé, és visszatér  a füredi verklis, Horváth Zolt is, aki a koncertek előtt már 17 órától igyekszik  ligeti hangulatot teremteni.  Minden vasárnap más-más jellegű muzsika kap főszerepet a 18 órakor kezdődő koncerten. Július 2-án a  népszerű fehérvári Shadows emlékzenekar    lép fel, örökzöld Shadows-slágerekkel. Július 10-én szerb népzenét hallhatunk a műfaj legjobb magyarországi tolmácsolójától, a  Vujicsics együttestől. Július 17-én az operaénekes Tótpál Szilvia az operettirodalom legnépszerűbb dalait adja elő a zenepavilonban. Július 24-én az Ister Zenekar vendégszerepel ír és skót népzenével. Július 31-én a Hungarikum együttes  Kremnitzky Géza (gitár)   és Mudris Anett (ének)  előadásában magyar népdalokat és népdalfeldolgozásokat hallhatunk.
Augusztus 7-én középkori európai zenét ad elő a Tabulatúra régizene együttes, amely a középkorban ismert  hangszereken adja elő a régi dallamokat: megszólaltatnak például    lantot, kobozt,  historikus fafúvósokat. Augusztus 14-én a Kicsi Hang Verséneklő Együttes 20. századi költők megzenésített verseit tolmácsolja.  A duó tagjai  Borbély Katalin  és Menyhárt József  maguk írnak  zenét  a költeményekhez. Augusztus 21-én a Gáspár Szilvi Jazz Band lép fel: mert a tavalyi év legnagyobb sikerét aratta, így a szokásokhoz híven újra felkérték szereplésre az együttest. Augusztus utolsó hét végéjén extra programot kínálnak: szombaton is lesz koncert. 27-én a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar ad hangversenyt (vezényel Kovács Tamás karnagy), augusztus 28-án pedig nyáresti kamarazenével szolgálnak   a Kneifel  Imre vezetésével működő Alba Regia Vegyeskar tagjai.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!