Önkéntesek festenek, mázolnak a könyvtárban

Székesfehérvár - Ez a hét az önténtesek hete: ennek jegyében június 12-ig önkéntes diákok újítják fel a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár felnőtt kölcsönző részlegét.

Gábor Gina

 

Serényen dolgoznak a diákok a hatalmas térben. S hogy kik ők? Egy hosszúnevű  velencei iskola tanulói: Velencén működik ugyanis a  Fejér Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Diákotthona és Gyermekotthona. Nos, a  velencei intézmény szakiskolásai vállalták, hogy önkéntes munkával elvégzik  a felújítást: falakat festenek és  radiátorokat, korlátokat székeket  mázolnak le.
- Egy országos pályázaton nyertünk 450 ezer forintos támogatást. Nagy segítség ez nekünk, mert 30 éve nem volt felújítás itt: ebből végre telik  festékre és az önkéntes  diákok étkeztetésére  - mondta Magony Imre,  a Vörösmarty  megyei könyvtár igazgatója.  Összesen 19 diák és két oktató végzi a felújítást,  de persze, a könyvtárosok is részt vállaltak  az önkéntes munkában. Ők  ugyanis már vasárnaptól pakolták ki a könyveket a hatalmas részlegből. 
A pályázat azért is volt sikeres, mert a könyvtár és a velencei szakiskola  kapcsolata már tavaly gyümölcsöző volt, akkor a velencei szakiskolások a gyermekkönyvtári részleget újították fel, szintén  önkéntes munkával. Az anyagköltséget tavaly a könyvtár saját erőből teremtette elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!