Népszámlálóbiztosokat keresnek

Székesfehérvár - Október elsejétől zajlik hazánkban a népszámlálás, aminek lebonyolításáról minden településen a jegyző gondoskodik, a KSH szakmai irányításával.

Tribolt Lajos

 A népszámlálási törvény  és a hozzá kapcsolódó feladatokról szóló kormányrendelet értelmében a népszámlálás előkészítéséről és az adatfelvétel végrehajtásáról a települési önkormányzat jegyzője gondoskodik, a Központi Statisztikai Hivatal szakmai irányításával.
 A törvény értelmében a Magyar Köztársaság területén a 2011. október 1-jén 0 órakor fennálló állapot alapulvételével a természetes személyekről és a lakásokról nép- és lakásszámlálást kell tartani. Az összeírás 2011. október 1-jén kezdődik, melynek végrehajtására számlálóbiztosok jelentkezését várják, Fehérváron a polgármesteri hivatal anyakönyvi és okmányirodáján.
 A számlálóbiztosok feladata az adatszolgáltatói csomagok eljuttatása a lakcímekre, az interjúk lebonyolítása, az  önkitöltők papír-kérdőíveinek összegyűjtése, a címek pontosítása.  Csordásné Wurczinger Mária irodavezető lapunknak elmondta, hogy közel 500 számlálóbiztosra lesz szükség a megyeszékhelyen.  Külön a lakások és külön az emberek összeírására. A kérdezőbiztosokat szeptember folyamán készítik fel az októberi munkára.
  A jelentkezők   a www.nepszamlalas.hu oldalon elolvashatják a Számlálóbiztosi feladatleírás-t, és megtalálják a Számlálóbiztosi jelentkezési lapot.  Számlálóbiztosnak jelentkezni lehet:  Székesfehérvár anyakönyvi és okmányirodáján, Dr. Koch László utca 4 B. I. emelet 3. Telefon: + 36 22 515 303

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!