Konfliktuskezelési programot indított a kisebbségi önkormányzat

Dunaújváros - Konfliktuskezelési programot indított a Cigány Kisebbségi Önkormányzat. Bárki tehet bejelentést a CKÖ-nél, aki orvosolandó problémáról tud. Utánamennének...

Szabó Szabolcs

- Felesleges tagadni, mert ha nem beszélünk róla, akkor is igaz: számos probléma van a roma-magyar együttéléssel. Éppen ezért a kisebbségi önkormányzat (CKÖ) elindított egy konfliktuskezelési programot a rendőrség és közterület-felügyelet közreműködésével - mondta kedden a  program bemutatásakor a városháza dísztermében Hosszú János, a CKÖ helyi elnöke.


A szervezet vállalta, hogy  a munkaügyi központ segítségével  egy konfliktuskezelési asszisztenst alkalmaz, aki a problémás területeken dolgozik majd, és  az ott élők bejelentése alapján próbálná meg  orvosolni a felmerülő problémákat.
- Bárki tehet bejelentést, aki tud ilyen helyzetről. Minden ilyen bejelentést megvizsgálunk és ha kell, kétszer-háromszor is elbeszélgetünk az érintettekkel a problémáról. Ha nem sikerül megoldani, akkor a CKÖ tesz feljelentést. Senkit nem akarunk megfélemlíteni, csak a békés együttélés feltételeit szeretnénk kialakítani.
A CKÖ által választott mentor Sztojka Sándor, akinek tekintélye megkérdőjelezhetetlen a helyi romatársadalomban - tette hozzá Hosszú. A tájékoztatón elhangzott, hogy augusztus 1-jétől a közmunkaprogram keretén belül a CKÖ szervezésében a város öt területén reggel hét órától este nyolc óráig 2-2 fő járőrözik  annak érdekében, hogy a város tisztábbá és biztonságosabbá váljon. A tervek szerint itt harmincöt főt foglalkoztatnának, és még várják a jelentkezőket a munkaügyi központon keresztül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!