Jézus barátait szentelték

Székesfehérvár - Az egyházmegye paphiánnyal küzd, ezért is nagy öröm a katolikus hívek közössége számára, hogy idén két diakónus kapott fölszentelt hatalmat az áldozópapi tisztség betöltésére.

Kővári Gabriella

Az egyházmegye hagyományának megfelelően a papszentelési misét a katolikus hívek közösségének örömmel teli napján, a Jézus előtt hat hónappal született Keresztelő Szent János születésének ünnepén, június 24-én tartották a  Székesegyházban. A délelőtt tíz órakor kezdődött szentmise keretében  Spányi Antal megyés püspök pappá szentelte Mészáros Péter és Szilágyi Szabolcs diakónusokat (szerpapokat), valamint diakónussá szentelte Lukács Gábor Imre papnövendéket.


 - A pap Jézus barátja, ennek kell tükröződnie szolgálatának minden egyes napján - mondta Spányi Antal beszédében.  - A mai világ nem kedvez a papi hivatások kialakulásának és megmaradásának, az egyházat támadások, rágalmak érik, a papi szolgálat a világ szemében szükségtelen. De tudjuk azt is, hogy a világ Krisztust sem fogadta be. Ha egy pap az életét napi imádságban, önátadottságban és elhivatottságban Krisztussal éli, akkor lesz ereje a papi élethez, nem gyöngül meg és igazi hirdetője lesz az Örömhírnek. Isten kegyelmének befogadása és továbbadása, életünk átadása és szétosztása Krisztusért, nem könnyű élet. Nehéz és férfias feladat. Határozott és szeretetteljes kiállást igényel, hogy a pap szolgálata során a nép különálló hívekből családdá nőjön, és hogy ez által is épüljön Isten országa köztünk - mondta a megyés püspök.
 A jelöltek a nép előtt   az Anyaszentegyház kérdéseire igennel válaszolva  ígéretet tettek a püspöknek arra, hogy a papi életet akarják. Engedelmességet ígértek a püspöknek és utódainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!