Focisták, csapat nélkül: Farkas, Simek, Rajczi és Sitku Csákváron edzenek

Csákvár - Állunk a helyi labdarúgópálya szélén, s mellettünk kisgyerekek sorolják a neveket: Simek, Sitku, Rajczi és Farkas, mellettük pedig a Györök Tamás bácsi az, aki eddzi őket...

Matók János

 

Fülledt és párás a levegő a Vértesalján, lassan gyülekeznek a viharfelfők az égen, levegőben lóg az eső lába. Ez viszont egy cseppet sem zavarja a csákvári futballpályán gyakorló négy futballistát, akik izzadtan, és néha egy-egy megjegyzés kíséretében tesznek eleget az edzői utasításoknak.  "Nem jó, ne légy ilyen puha, mert az régen rossz, ha már most elengeded magadat!"- harsan fel egy ízben a tréninget irányító Györök Tamás, akit a hazai labdarúgás  ismerőinek azért nem kell bemutatni: korábban a Videoton, a Siófok, a Sopron és az Újpest  NB I-es csapataiban is játszott. Legutóbb a megyei I. osztályban veretlenül bajnok Csákvárban fejezte be aktív pályafutását, de a sporttól nem szakadt el. A helyi sportlétesítmény vezetője már egy ideje, elvégezte a TF-et, s UEFA B-licences edzői képesítéssel is rendelkezik, és mint ilyen, az Újpest U17-es csapatának az edzője, immár bő fél éve. Személye így nem volt ismeretlen annak a négy, egykori válogatott futballistának - Simek Péter, Sitku Illés, Rajczi Péter és Farkas Balázs -, akik nem akarnak lemaradni a felkészülésben, de csapat hiányában  nehéz volt választaniuk.

 



Hiszen Rajczinak lejárt a szerződése, és a folytatásról nem tudott megállapodni az Újpesttel, ahol viszont nem marasztalják a 2012. június 30-áig még érvényes szerződéssel rendelkező Simeket. A két vidis közül Sitkunak - aki legutóbb pont Újpesten volt kölcsönben - is lejárt a megállapodása, és nem marasztalták, amíg a tavalyi csapatkapitány Farkasra Paulo Sousa nem tart igény, s ha más nem lesz, akkor az NB II-es Vidinél kellene  majd jelentkeznie július 7-én. A négy játékos mozgásigénye érthető, ám másik csapattal nem készülhettek, de egyénileg már igen, az nem tilos. Az ötlet Simektől származott, ő kereste meg Györököt, aki azonnal  igent mondott, miért is ne segítene egykori csapattársának, illetve most már négyüknek. 
- Amíg nincs csapatunk, addig együtt végezzük el a felkészülés első szakaszát Tamás segítségével. Jobb ez így, mintha egyedül, külön-külön  kellene gyakorolnunk. Nagyon jó edzéseket tart, ennek köszönhetően már fizikailag is jobb állapotban vagyunk, s ami nagyon  lényeges: a labdát sem hanyagoljuk el, az is előkerül a tréningeken. Meddig járunk még ide, Csákvárra? Amíg nem lesz konkrét csapatunk, s amiben nagyon bízunk, hiszen azért még nem felejtettünk el focizni. De az is előfordulhat, hogy itt maradunk a helyi NB III-as csapatban. Ezzel sem lenne probléma, hiszen pont azt beszéltük, hogy jó pár csapat nélküli NB I-es játékos, mint például Tisza Tibi, Tóth Norbi és Sebők Zsolt  még csatlakozhatna hozzánk, s akkor a Csákvár akár még az élvonalban is szerepelhetne! - ez utóbbi pár mondatot mosolyogva, nagy nevetés közepette mondták el a fiúk.
Akiket azért Györök  keményen megkínoz a napi egyszeri, bő másfél óráig tartó  edzésen, de teszi ezt a saját, jól felfogott  érdekükben. Fizikai állapotukkal már elégedettebb, mint mondta, amikor elkezdték a közös munkát, volt némi lemaradásuk, de már minden rendben. Azt ő is nagyon reméli, hogy hamarosan találnak  maguknak csapatot.

A 4-szeres válogatott Farkas tavaly 24 meccsen (4 MK és 20 NB I-es) játszott; Rajczi (11 válogatottság) a szezon 24 mérkőzésén 8 gólt szerzett; a 6-szoros válogatott Simek 22 alkalommal lépett pályára, s ezeken 2 gólt ért el; az egyszeres válogatott Sitku 14 mérkőzésén két találatot szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!