Egészségház európai színvonalon

Adony - Szemkápráztató: ha egy szóban kellene jellemeznem, akkor így határoznám meg a kisváros remekül felújított egészségházát. Ami a szó minden értelmében teljesen akadálymentes!

Pekarek János

 

Megkezdődött a munka Adony frissen (és szépen!) felújított egészségházában.
A város központjában, az új polgármesteri hivatal (az egykori járásbíróság, majd iskola) épületének szomszédságában álló házban kapott helyet a két háziorvosi és a fogászati rendelő, a gyerekorvos és a védőnők helyiségei, valamint egy kezelő, és a kiszolgálóhelyiségek is itt találhatók.
Az új Széchenyi-terv keretében nyert pályázati pénzen, negyvenmillió forintért felújított épületben valóban európai színvonalon fogadhatják a betegeket!
Dunaújvárosi polgárnak ez talán szokatlan, de az épület teljes mértékben akadálymentes. Ez alatt nem csak a kerekes székkel való megközelíthetőséget, hanem a bejárat melletti, vakok számára  is olvasható, Braille-írással készült tájékoztató táblát, a mozgássérültek részére is használható mellékhelyiséget, vagy az orvosi rendelőben működő, a hallássérültek ellátását megkönnyítő, vezeték nélküli hangerősítő rendszert is meg kell említeni - mondta lapunknak Kőbányai János, az intézmény vezetője.
 A február elsején kezdődött felújítás után a ház június elsején készen állt  - csak az internetes hálózat bekötésének késlekedése miatt kellett várni mostanáig az átadással.
Februártól a Piac tér melletti, régi önkormányzati épületben folytak az orvosi, védőnői  rendelések.
A felújításhoz ugyan nem tartozik szorosan, de a váróhelyiségben egy szép mozaik is helyet kapott: Nógrádi Katalin Adonyban élő képzőművész munkája, aki ezzel segíti földijei testi gyógyulása mellett lelki épülésüket is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!