A hősök tovább élnek

Együttműködési megállapodást írtak alá pénteken a pákozdi Don-kanyar emlékkápolna és környezetének védelem alá helyezése, rendezése és fenntartása ügyében a Püspöki Palotában.

Lukács Károly

Az aláírók között volt a Székesfehérvári Egyházmegye képviseletében Spányi Antal megyés püspök, Cser-Palkovics András a Honvédség és Társadalom Baráti Kör elnöke, Takács János, pákozdi polgármester, Kisteleki Péter, az emlékhely területét kezelő VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója, valamint Kovács József vezérőrnagy a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának képviselője.
- A doni emlékhely nagyon fontos, mind az országhatárokon belülről, mind pedig az azon túlról érkező látogatóknak, hiszen a Don-kanyarban az újkori magyar történelem legjelentősebb ütközete zajlott, amely 90 ezer honvédünk életét követelte - mondta el Kovács Jószef a Szigeti Gyula által tervezett mészeg-hegyi emlékhelyről.
Spányi Antal kiemelte: az új generáció és a jövő katonái előtt jó példaként járnak elől a hős magyar honvédek, akiknek köszönhetően a magyar katonai hagyományok tovább élnek. A püspök úgy fogalmazott, az ilyen törekvések elengedhetetlenek ahhoz, hogy országunk jövője nekünk megfelelően alakulhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!