Szóváltás majd verekedés az eltűnt pénz miatt

Dunaújváros - Két társaság esett egymásnak hétfőn a városban, az előzmény egy tízezres gyanús eltűnése volt.

feol.hu

Hétfőn este verekedéshez riasztották a dunaújvárosi rendőröket, akiket a helyszínen két, a földön birkózó férfi látványa fogadott. A másik három nézte a verekedőket. A rendőrök mind az öt férfit előállították a rendőrkapitányságra, mint kiderült, valamennyien nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedtek. Egyelőre ennyi biztos az ügyben, minden más tisztázásra szorul – tudtuk meg R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő közleményéből.
 A történet az ellenérdekelt felek szerint úgy kezdődött, hogy az egyik férfi még délután kölcsönadott a másiknak, annak dunaújvárosi lakásában húszezer forintot. A két tízezrest letették az asztalra, majd mire visszanéztek, az egyik bankjegy eltűnt. Mindegyik a másikat gyanúsította a pénz eltűntetésével. Ebből lett tehát a szóváltás, aminek folyományaként a házigazda előkapott egy rozsdás fegyvert, és azzal szólította föl távozásra rácalmási hitelezőjét, majd ő maga is távozott a lakásból. A rácalmási férfi közben segítségül hívta két ismerősét, de a lakás tulajdonosa sem egyedül tért vissza, hanem másodmagával. A ház előtt ugrott egymásnak a két társaság, de hogy ki kezdte a balhét és ki kit ütött, arról ellentmondóak a vallomások. Mint ahogy egyelőre az is tisztázásra vár, hogy kihez tartozik az a két kés, amit a helyszíni szemle alkalmával eldobva találtak meg a technikusok. A fegyvert szakértői vizsgálatra adták át.

Miután a csoportos garázdaság miatt gyanúsítottként kihallgatott öt fő közül kettővel szemben több hasonló bűncselekmény miatt eljárás van folyamatban, a két férfit őrizetbe vették a nyomozók. Három társuk a gyanúsítás terhe mellett szabadlábon védekezik.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!