Megújul a Geo és a kollégium

Székesfehérvár - 7,4 milliárd forintot nyertek intézmények, cégek energetikai felújításokra - jelentette be Bencsik János államtitkár a fehérvári Geo-n.

Házi Péter

Fejér megye a középmezőnybe tartozik, már ami az energetikai pályázatokat illeti: a megyei intézmények, cégek 7,4 milliárd forintot nyertek a Környezet és energia operatív programon. Ebből megújuló energiát felhasználó fejlesztésre több mint egymilliárd forintot fordítanak  - fogalmazott Bencsik János klíma- és energiaügyi államtitkár  a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karán tartott sajtótájékoztatón, ahol bejelentette, a fehérvári kar 227 millió forintos támogatást nyert a főépület és a hosszúsétatéri kollégium felújítására. A fehérvári  nyertes pályázók között van például a büntetés-végrehajtási intézet, a Ráchegy szálló, a Széphő Zrt. és a Videoton cégcsoport is, utóbbi gyártócsarnokának korszerűsítésére nyert pénzt.
Mint Mélykúti Gábor, a Geo dékánja elmondta, örülnek a pályázatnak, az, hogy nyertek, talán újabb megerősítése annak, hogy az itt folyó képzésre szükség van, azt nem kívánja átalakítani az állam, hiszen az országban egyedül Székesfehérváron folyik földmérői képzés. Mint a dékán felhívta rá a figyelmet, az energiaszámlák kifizetésével gondjai vannak az intézménynek, reményei szerint a felújítással nagyságrendekkel, éves szinten több millió forinttal lehet majd csökkenteni az ilyen kiadásokat.
Szepes András főiskolai docens prezentációjából az is kiderült, hogy a nulla önerővel elnyert 227 millió forintból mindkét épület elavult kazánját korszerűre cserélik, hőszigetelést kap mindkét épület is, és ahol még régiek a nyílászárók, azokat is kicserélik. A kollégiumi épület tetőszerkezetének szigetelését is újra cserélik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!