Északi vendégek jöttek

Székesfehérvár - Általános iskolás diákok érkeztek kedden a finnországi Kemiből. A gyerekek és tanáraik az István Király Általános Iskola vendégszeretetét élvezik ezen a héten.

Lukács Károly

A kisdiákokat, tanáraikat és Pertti Hentlinen iskolaigazgatót Róth Péter alpolgármester köszöntötte és vezette körbe a városházán. Krählingné Kovács Tünde, az István Király Általános Iskola igazgatónője elmondta: 2004 óta áll fenn cserekapcsolat a Kemiben, Fehérvár testvérvárosában működő intézménnyel a Comenius-program révén, azóta már több, finn csoport látogatott hozzájuk.


- Az évek során igazi barátságok szövődtek, a mi diákjainknak jó lehetőség világot látni és az angol nyelvet gyakorolni. A finn iskola vezetői hangszereket is adományoztak már nekünk, ma délben egy kis koncertet is adnak a gyerekek. Mivel Finnország a hazánkban is egyre népszerűbb nordic walking sportág hazája, így reggel bemutatót is tartanak iskolánkban a kihívás napja alkalmából. Székesfehérvár nevezetességeinek meglátogatása mellett jut idő a héten egy budapesti városnézésre is.
A diákokat családoknál szállásolták el, pénteken indulnak vissza hazájukba. Pertti Hentlinen először jár városunkban, de  rögtön elnyerte tetszését. Elmondta, hogy nagyon hasznosnak tartja a két város testvérkapcsolatát, diákjait pedig lenyűgözte  az igazi, napsütéses tavasz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!