A könyv gyermek és szülő közös élménye

Székesfehérvár - Ma megnyílt a katolikus könyvnapok rendezvény, amelyet idén a családok éve programsorozat részeként szerveztek meg.

Tihanyi Tamás

 

- Ha fontos példákat kap a fiatal a könyvekből, az olvasottak megerősíthetik őt a jóban, képesek távol tartani a rossztól. Képesek arra, hogy az embert igazabbá, belső értékeiben gazdagabbá tegyék - mondta több más mellett kedden az ötödik alkalommal, a Szent István Művelődési Ház előtt a téren megrendezett katolikus könyvnapok megnyitóján Spányi Antal megyés püspök. Idén az eseményt a családok éve programsorozat részeként szervezték meg, és mint ilyet egyedülálló módon a vidéki városok közül. Az olvasást bizony gyermekkorban kell megszerettetni: ezért hívták el Schmidt Egon ornitológust, Kossuth-díjas írót is, aki egyéb megjelent kötetei mellett dedikálta nemrégiben napvilágot látott Lakodalom az erdőben című gyermekkönyvét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!