Továbbjutott az Albacomp!

Székesfehérvár - Szerdán ki, ki mérkőzésen dőlt el, hogy az Albacomp, vagy a Falco-Szova KC jut a kosárlabda bajnokság legjobb 4 csapata közé.

Silye Sándor

A kezdés előtt Braniszlav Dzunics, a hazaiak mestere elmondta, nem tudják már meglepni egymást a szombathelyiekkel. Mindkét csapat győzni akar, a pillanatnyi forma, a jó vagy rossz megoldások döntenek majd. A másik oldalon Bencze Tamás, a Falco szakvezetője bölcsen közölte: 3-2 lesz a végén. Ebben egyetértettünk... A csapatok bemutatásánál a mérkőzés ellenőrét, a MOB Életműdíjat kapott Zsiros Tibort köszöntötte vastaps.

 

 

Gosa-tripla volt a nyitány, Keller, Hanga-dupla a folytatás. Az már látszott az első percben, hogy nagy küzdelemre van kilátás. Újabb vasi tripla, nem lesz ez így jó, de több volt a hazai kettes, így egál volt az állás. Na végre, Crocker is betalált a vonalon túlról, kétszer is, így négy volt az Alba javára. Aztán meg még több, de pillanatok alatt változhatott a helyzet. A negyedik Falco tripla is süllyedt, nem találták a fehérváriak az elzárások ellenszerét. A hazaiak oldalán az első 10 percben Crocker és Keller, a vendégeknél Doyne volt a legeredményesebb. Egy pontra zárkózott az utolsó perc kezdetén a Falco, kellett Hanga triplája, végül egy labdányi lett a különbség az első szünet kezdetére az Albacomp javára. Folytatódott a játék, Dzunics mesternek adtak technikait a bírók, amikor joggal kérte számon egyik érthetetlen ítéletüket. A közjáték mindenkit megzavart, 3 perc alatt egyetlen vendégtalálatot jegyezhettünk fel. Elképesztő ziccereket hibáztak az albacomposok, majd Doyne triplája hozta közelebb a látogatókat. Hanga negyedik büntetőjét hibázta el, nem találta a helyét az ifjú tehetség. A küzdelem nagysága mit sem csökkent, a televízió képernyője előtt ülő pártatlanok alighanem nagyon élvezték a szikrázó csatát. Elsősorban a csatát, mert eközben voltak hibák. A 9. percben már a nyolcadik büntetőt hibázták Simonék, nagy luxus ez ilyen kiélezett mérkőzésen. Két pont volt az Albacomp "nyugtatója" a szünetre, de ettől nem lehetett hátradőlni.

Térfélcsere után egyenlítet a Falco, aztán majd' két percig pontcsend következett, ezt törte meg Keller nagyerejű zsákolása. A 4. percben még 2-2 volt ebben a szakaszban, aztán Jones megszerezte első kosarát, így négy lépéssel előrébb járt csapata. Fogcsikorgató küzdelem volt ezekben a percekben a játék, ezt jól jelzi a pontok száma... Hollis is bejött, Simon hatodik pontja hatpontos vezetést jelentett. A Vasból érkezett szurkolók újabb balhéja miatt állt a mérkőzés, Bencze Tamás is próbált a lelkükre beszélni. Na végre, egy fehérvári villám támadás, máris 8 nekik. Aztán a tízet fogyasztotta a Falco, jólesett Hollis triplája. Tartotta a tízest az Alba, a harcot már játék is színezte. Mintha kissé lehiggadt volna a csapat, erre szükség is volt. Bódi triplájával már 15 volt nekik, kettővel kevesebbel vágtak neki a sorozat záró 10 percének. Hej, de nehéz idő várt még a csapatra, a közönség szédületes biztatásba kezdett, gyerünk hát, a legjobb 4 közé jutás a tét. Két perc telt el, máris tizenhétre hízott a hazaiak vezetésének a nagysága. Hollist nagy taps köszöntötte, amikor leült pihenni. Néhány dobás elrepült itt is, ott is a hiábavalóságba, megtorpantak az itthon játszók, öt egységet ledolgozott az idegenek csapata. Kevesebb, mint 3 perc volt már csak hátra, az Albacomp 16 pontos előnye már a továbbjutás örömét ígérte. Az Albacomp teljesítette a célt, a találkozó második felében elfáradó ellenfele fölé nőtt. Bebizonyították, amit tudtunk: jobb csapat az övék, és megérdemelten nyerték a párharcot. Joggal zúgott a "szép volt fiúk" kórus.

Albacomp-Falco 80-60 (24-22, 14-14, 21-10, 21-14)

Székesfehérvár, 2400 néző: vezette: Cziffra, Benczur, Ádám.

Albacomp: Simon 8, HANGA 17/6, CROCKER 26/9, KELLER 10, Jones 6, csere: Hendlein 4, Madár 3/3, Antal, Bódi, Hollis 3/3, vezetőedző: Braniszlav Dzunics, edző: Matus Gábor.

Falco: Kálmán 11, Doyne 11/9, Will 5/3, Gosa 7/3, ALIAKSZEJEV 14, csere: Harazin 4, Pankár 3/3Simon 1, Jarosevits, vezetőedző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: Pankár (37.)

Az eredmény alakulása: 3. perc: 6-6, 6. perc: 17-10, 12. perc: 29-23, 17. perc: 33-28, 34. perc: 42-38, 27. perc: 48-38, 32. perc: 65-48, 35. perc: 67-55, 38. perc: 73-57.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!