Pénzváltást kértek, 30 ezret loptak egy vásárlótól

FMH - Olvasónk pénztárcájában volt harmincezer forint, ám már csak otthon vette észre, hogy nincs meg a pénz. Az egyik székesfehérvári áruháznál pénzváltást kért tőle egy jó szituált, jól öltözött férfi.

Kovalcsik Katalin

- Bevásárolni voltunk a  férjemmel, kivettem a bankból 35 ezer forintot és átmentünk egy másik  áruházhoz, ahol igyekeznem kellett, mert félórás parkolójegyet váltottunk. Visszafelé menet megállított a  két autósor között egy férfi  - jól öltözött, megnyerő külsejű ember -, és azt kérte, váltsak fel neki egy kétszázast, mert nem tud a parkolóautomatába pénzt bedobni. Kinyitottam a pénztárcám, odaadtam a két százast, de az egyiket visszadobta, mondván, van ott apró, tízes, huszas, ötös, inkább azt kéri és nyúlt a pénztárcám felé.  Még mondtam is neki, hogy igyekezzen a jegyváltással, mert az előbb is itt voltak a közterületfelügyelők.
A hölgy ezután hazament, délután összeírta,  mit vásárolt, és akkor vette észre, hiányzik  30 ezer forintja. Visszkerekezett az áruházba, a pénztárnál megkérdezni, nem rántotta-e ki a bankókat? - Néhány eladó körém gyűlt és azt mondták, ó, ez itt mindennapos, az idősebb, egyedül  lévő embereket kifosztják. Feljelentést tettem a rendőrségen, de abban nem  reménykedem, hogy valaha visszakapom a pénzem, viszont jó lenne, ha mást nem fosztanának ki hasonló módon. Egyébként a jól öltözött férfi váltogatja a helyét, hol a Skála parkolóban, hol az Esze Tamás utcai rendelőnél, a Fórum térnél bukkan fel. Már azt is hallottam, nem biztos, hogy egyedül  van. Beszélik, hogy a  másik utcai trükk szerint valaki rosszullétet színlel, majd ha odamennek hozzá,  egy társuk elszalad a segítő táskájával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!