Nyolc nap gyaloglás

Katmandu - A mászóengedély megszerzését követően szerdán elindult a magyar csapat Katmanduból a 8516 méter magas Lhoce irányába. Nyolc nap gyaloglás következik.

Házi Péter

Mint arról beszámoltunk, az Erőss Zsolt, Mécs László, Horváth Tibor, Gál László alkotta csapat Kollár Lajos vezetésével a "Magyarok a világ nyolcezresein" sorozat keretében ezúttal a Mount Everest testvércsúcsát, a 8516 méter magas Lhoce-t kísérli megmászni.
A csapat az elmúlt napokat a nepáli Katmanduban töltötte, ahol a mászóengedélyeket kellett beszerezni, valamint egyéb szervezésekkel töltötték az időt. A csapat tagja a Székesfehérvári Hegymászó Sportklubban mászó Gál László, akinek beszámolójából megtudtuk, a Lukla nevű városba kisrepülővel mennek tovább, onnan azonban teherhordók segítségvel nyolc nap gyaloglás vár rájuk, hogy  várhatóan április 20-ára   eljussanak az 5300 méteren fekvő alaptáborba.
Innen már csak a saját erejükre számíthatnak, sok időt kell eltölteniük az akklimatizálódással, így több, nagy szintkülönbségű túrát tesznek, az éjszkát azonban majd alacsonyabban töltik. A csúcstámadás a jövő hónap közepén várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!