Megy-e a multi Polgárdiba?

Polgárdi - A környék városaiban több bevásárlási lehetőség is van, míg a több, mint hatezres kisváros, Polgárdi egyelőre egy nagyobb bolttal rendelkezik. A lakosok többet szeretnének.

Kocsis Noémi

Az előző önkormányzati érában elmaradt szerződéskötésekre, meg nem keresett lehetőségekre vezethető vissza Nyikos László polgármester szerint, hogy ma csak egy nagyobb bolt van a településen, míg a környékbeli Enyingen és Sárbogárdon is több élelmiszerforgalmazó multicég telepedett meg az elmúlt években. Ahogy a polgármester a lapunk által múlt héten szervezett lakossági fórumon fogalmazott: Polgárdit körbebástyázták a multik, ám a településen kívül, a kisváros lakosai csak akkor tudják kihasználni e lehetőségeket, ha autóba ülnek. A polgárdiak már nem az első fórumon vetik fel, hogy ideje lenne ide csábítani a máshol már jól bevált és megszokott multikat. Csakhogy a ma jellemző piaci gondolkodás ennek akadálya.
- Az alapvető gond az, hogy már kezdetben kimaradtunk a körből, ma pedig már úgy gondolkodnak a multicégek vezetői, hogy ha az adott lakosságszámra vonatkoztatva 20 km-en belül elérhető valamelyik egységük, akkor nem éri meg  e távolságon belül is kialakítani egy újabbat, ráadásul akinek szüksége van egy nagyobb vásárlásra, az úgyis rászánja magát, hogy beautózzon valamelyik meglévő áruházba - vázolja a helyzetet a polgármester.
Polgárdiban akkor lesz nagyobb bevásárlásokra alkalmas, alacsonyabb árfekvést alkalmazó áruház, ha azt magyarországi tőkével magunk hozzuk létre - fűzi tovább a gondolatmenetet Nyikos László hozzátéve: a régi gőzkazán területén húznának fel egy ilyen diszkont jellegű áruházat, mellette pedig, a parkolóban városi piacot létesítenének. Úgy számol az önkormányzat, utóbbi húsz millió forintból megvalósítható, s elsősorban a környék őstermelőire támaszkodna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!