Máshol kell parkolni! Az ARÉV-csarnok hamarosan biztonságosabb lehet

Székesfehérvár - Játszótérgondok, csapadékvíz-elvezetés, parkolás e témák is kiemelt helyen szerepeltek a Jáky József Szakközépiskolában szerdán rendezett lakossági fórumon.

Kocsis Noémi

A 4. körzet képviselője, Kovács Zsolt már ismerősként üdvözölte a felvetett problémák némelyikét, részben folyamatban lévő ügyekről van ugyanis szó. Még napirend előtt beszélgettek az érintettek képviseletében megjelent két édesanyával két játszótérről, amelyeken már a műszaki megoldásoknál tartanak. A Lövölde utcában lévő játszóterek térben távol esnek egymástól, területre kicsik és rosszul felszereltek - hangzott el az alapprobléma. Ehhez jön még, hogy amelyik nincs bekerítve, azt manapság a kutyatulajdonosok is felfedezték, így kisgyermekek számára vajmi kevéssé alkalmasak. A bekerítést szorgalmazzák a szülők is, ezt a képviselő megígérte a Lövölde u. 57. szám előtti játszótérnél is, praktikus okokból fémkerítést helyeznek el, s a homokozók tartalmát is kicserélik.

- Három éve még szép volt az Erzsébet és Lövölde út sarkán lévő játszótér, majd egy földmunka miatt egyharmadára csökkentették a területét, így nagyon pici lett, és játékszerek sincsenek  - vetette fel a fórumon egy idősebb hölgy. A játékszerbővítést részben megoldják, ütéstompításként homokréteggel is ellátják a talajt - jelezte a képviselő, de tudnivaló, hogy igen költségesek a szabványnak is megfelelő eszközök, a legkisebbek hintázását például legolcsóbban 110 ezer forintból lehet kihozni, s ez még csak egy hinta. A fórumon részt vevő Cser-Palkovics András polgármester is csatlakozott azon kezdeményezéshez, készüljön egy kisebb felülvizsgálat a játszóterek kihasználtságáról, s ahol kinőtte az ott lakó korosztály valamelyik játékszert, azt át lehetne helyezni oda, ahol sok hat éven aluli gyermek lakik.
A csapadékvíz-elvezetés anomáliáiról többen szóltak. A Deák Ferenc utcában hamarosan szakemberekkel bejárást tartanak a megoldásért. Problémás terület sportesemények idején az ARÉV-csarnok is, az autóval érkezők ugyanis rendre a lakók parkolóit használják. Jogos a felvetés, mondta el a polgármester, a lakók érdekében a parkolókat ilyenkor lezáratják majd, parkolni hátul vagy a nagyáruháznál lehet. Tűzrendészeti szempontból hamarosan át is alakítják a csarnokot, az erre vonatkozó pályázatot a város már be is adta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!