Győztes nyitány a Vidi akadémistáitól

Felcsút - Pénteken elkezdődött a IV. Puskás-Suzuki Kupa, U17-es nemzetközi labdarúgótorna. A nyitányon a Videoton-Puskás Akadéma legyőzte a Fradit.

Matók János

 

Egykori legendás futballisták, közéleti szereplők, külföldi megfigyelők jelenlétében kezdődött el az idei 6 csapatos torna Felcsúton, a Puskás Akadémia  létesítményében. Az első mérkőzésen a Videoton-Puskás Akadémia bombagólokkal 3-2-re győzött  a Fradi ellen. Az akadémia alapítója, Orbán Viktor szerint ez a győzelem, a 3 pont  nagyon sokat ér majd a végelszámolásnál.

 

 

Ragyogó időben, 500 néző előtt kezdődött el pénteken a IV. Puskás-Suzuki Kupa, U17-es nemzetközi labdarúgó torna Felcsúton. A Puskás Akadémia elnökének, Mészáros Lőrincnek a megnyitója után a Videoton-Puskás Akadémia-Ferencváros összecsapással vette kezdetét a torna. A piros-kékek - Gerhát - Menyhért, Pálinkás, Pápai, Halász (Gubacsi), Kiprich (Bartal), Géresi (Orbán), Hudák, Alex (Zimermann), Barcsay (Paudits), Belényesi, edző: Mózner János - azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, s a 8. percben Halász 26 méteres szabadrúgása után megszerezték a vezetést, 1-0. A 13. percben Schön fejesével egyenlített a Fradi, 1-1, de a középkezdés után Hudák ballal, 28-ról nagy bombát zúdított a kapuba, 2-1. A 18. percben tovább nőtt az előny: a szemfüles Barcsay a védőket és Dániel kapust is megelőzve, kisodródva ugyan, de 4-5 méterről a kapuba emelt, 3-1. A 25. percben büntetőhöz jutottak a zöld-fehérek, igaz, Fábián játékvezető előtte hosszasan  hezitált, a tizenegyest   Bokányi értékesítette. A szünet után Kiprich 3 fejese, Hudák óriási helyzete és Barcsay bődületes kapufája mellett, a fradista Girán kiállítását láthattuk még, majd a kiírásban szereplő büntetőpárbajt, amiben a Vidi 3-2-re nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!