Ellenfele fölé nőtt az Albacomp

Székesfehérvár - Szombaton este a szombathelyi Falco volt az Albacomp kosarasainak vendége az Arév-csarnokban.

Silye Sándor

Albacomp-Falco-Szova 92-64 (23-15, 21-12, 28-15, 20-22)

Székesfehérvár, 2800 néző, vezette: Hartyáni, Győrffy, Jakab.

Albacomp: SIMON 14, HANGA 15/3, CROCKER 16/9, Hendlein 2 , JONES 14 , csere: Hollis 7, Keller Á. 6, Bódi, Antal Sz. 2, MADÁR 8/6, Somogyfoki, Keller V., vezetőedző: Braniszlav Dzunics, edző: Matus Gábor.

Falco: Kálmán 4, Doyne 9/3, Harazin 4, Gosa 8, Aliakszejev 10, csere: Will 3/3, Jarosevits 3, Simon L. 13/3, Hajmásy 8/6, Borszéki 2, vezetőedző: Bencze Tamás.

 

 

Eladott hazai labdával, Doyne találattal kezdődött az első perc, de Jones két jó dobásával fordított az Albacomp. Elfogyott a hazaiak 4 pontos előnye, ott volt az előny, de aztán megint a fehérváriak vezettek - öttel. Nagy harcot vívott az első perctől kezdve egymással a két legénység, a házigazdák őrizgették hétre hízott előnyüket. Derekasan harcolt mindkét alakulat, nagy párharcokat láthatott a nagyérdemű Simon, Kálmán, Crocker-Doyne, Doyne-Hanga között, de mindenki ment előre ezerrel. Már 10 volt az Albának a játékrész vége felé, a szombathelyi szurkolók nagyon beleélték magukat a buzdításba, olyannyira, hogy rendőrnek is közéjük kellett menni. A folytatása a megszokott iramban kezdődött, 8-10 pont között váltakozott a székesfehérváriak előnyének a nagysága. Amikor már 13 volt nekik, senkit nem foglalkozott a szám balszerencsés volta - hamar hozzátettek ehhez még ötöt. A vasiakat dicséri, hogy gyorsan ledolgoztak a hátrányukból négyet, az albások pedig jó védekezésükért érdemeltek ki az elismerést, vissza is állították az addigi különbséget, de néhány hiba miatt már nem tudták azt tovább növelni.

Jól kezdődött a folytatás a vendéglátóknak, ami azt jelentette, hogy 20 fölé nőtt vezetésük (25. perc: 58-32). Nagy akarattal, tűzzel játszottak az itthoniak, Bencze mester pedig Gosát és négy magyart, köztük három fiatalt küldött a pályára. A szombathelyi drukkerek előtt le a kalappal, ekkora hátrányban is megállás nélkül biztatták "fiaikat". Dzunics mester is "lekapta" a külföldieket, így igazi magyar bajnokivá lett a meccs. Meg is állt az eredmény, hogy aztán Madár, Hanga triplájával 30 fölé lépjen az Albacomp. A záró szakaszban láttuk a soros hazai alley-ouppot, aztán 36-ot az albásoknak, a Falco zsinórban szórt 7 pontot, de ezeknek márnem volt jelentősége, az Albacomp jól játszva, simán nyert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!