Alapítását ünnepli Mezőfalva

Mezőfalva, Hercegfalva - A falu 1811-es alapításának 200. évfordulója alkalmából nagy ünnepség lesz a hét végén a faluban.

Lukács Károly

Április 8-án, pénteken német nemzetiségi nappal várják a településre látogató vendégeket. A program délben kezdődik a tájháznál disznóvágással. Délután 15 órától az iskola aulájában több művész kiállítása nyílik, 15.30-tól térzene-felvonulás indul a központból. 16 órától iskolások és művészeti csoportok előadásait láthatjuk: egy falutörténeti darabot visznek színpadra. Este hat órától mindenki számára ingyenes vacsorával kedveskednek a szervezők, az iskola tornatermében 22 óráig áll a bál. A zenét a vértessomlói Heimattöne Zenekar húzza.
Szombaton 9 órától ünnepi szentmise, 10 órától koszorúzás lesz a falualapítók szobránál, felavatják Dréta Antal szobrát is Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter jelenlétében. Az iskolában az ünnepély 11 órakor lesz, az évfordulóra fát ültetnek. 17 órától nótaestet tartanak a tornateremben, 19-től Balázs Fecó koncertezik a diszkóépületben, majd nosztalgiaest lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!