VAGYOK - Esély látássérülteknek

Székesfehérvár - A Vakok és Gyengénlátók Országos Kulturális és Művészeti Találkozója székesfehérvári eseményeit a városi Első Lions Club szervezi. A jövő héten kiállítást nyitnak.

Kovalcsik Katalin

Az esélyegyenlőség jegyében  szervezték az első VAGYOK  találkozót az országban, amelyhez csatlakozott a fehérvári Első Lions Club is. Kirst László  a klub elnöke elmondta, az idei program első részét már megrendezték a fehérvárcsurgói  kastélyban a megyei Szent György kórházzal közösen.  A tudományos konferencia a cukorbetegség szemészeti szövődményeivel foglalkozott.  A betegség a hazai lakosság 7,6 százalékát érinti, és legalább ennyi a számuk azoknak is, akik veszélyeztetettek. A 2-es típusú   diabetes járványszerű terjedése közismert, tíz év múlva a világon várhatóan 300 millió embert fog érinteni. A látássérültek esélye a  VAGYOK országos akciójában is megnyilvánul,  melynek következő fehérvári  programja március 18-án lesz. Társadalmi összefogás erdeményként sikerül létrehozni a látássérültek alkotásainak kiállítását, amelyet 18-án  17 órakor a Csók István Képtárban nyitnak  meg. A folytatásban  március 26-án az Alcoa  Köfém klubházban a kulturális és művészeti találkozón - vers, próza, zene, tánc, ének, bűvészet  - láthatják, hallhatják az érdeklődők a fellépőket. A produkciókat zsűri bírálja, a legsikeresebb fellépők az április eleji gálaműsorban is szerepelnek,  amelyben színpadra lépnek néhányan  a Rajkó Zenekarból, amely Madarász Katalint  kíséri a jótékonysági gálán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!