Útlezárásokra kell számítani szombaton a Margit hídnál

Forgalomelterelésre és lezárásokra számíthatnak szombaton a Margit híd közelében közlekedők egy vélhetően II. világháborús aknagránát eltávolítása miatt. A tűzszerészeti munkálatok idejére a környék lakóinak el kell hagyniuk az otthonukat, valamint kiürítik a Képviselői Irodaházat is.

MTI

A Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében kifejti: a Magyar Honvédség tűzszerészezredének búvár alakulata március 12-én, szombaton 10 órakor kezdi meg a Margit híd felújítása közben, a víz alatt talált aknagránát pontos beazonosítását, illetve hatástalanítását.
A híd pesti hídfőjétől számított 200 méteren belül lakó civil lakosságnak ezen a napon reggel 8 órakor kell elhagynia a lakóhelyét, számukra a Berzsenyi Gimnázium ad átmeneti tartózkodási lehetőséget.
A tűzszerészeti munkálatok alatt az alsó és felső rakpart pesti oldalán és a Margit híd teljes hosszában útlezárásokra és forgalomelterelésekre kell számítani, továbbá az érintett szakaszon nem közlekedik a 4-es, a 6-os, és a 2-es villamos, az érintett buszok pedig kerülőúton járnak. A mentesítés idején a dunai hajóközlekedés is szünetel.
 Kerekesné Benedek Mária, a HM kommunikációs tisztje az MTI megkeresésére elmondta: reményeik szerint szombaton délre végeznek az aknagránát hatástalanításával, így kedvező esetben már 13 órára helyreállhat a forgalom.
 A tűzszerészeti akció miatt a parlamenti képviselők dolgozószobáinak helyet adó Képviselői Irodaházat is le kell zárni a délelőtti órákban - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!