Újra nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma

Fejér megye - Az elmúlt hetekben csökkenésről számoltunk be, de nincs ok az örömre, mert az influenzás betegek száma ismét emelkedett.

Kovalcsik Katalin

A megyénk területén összesített adatokat tekintve az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma az elmúlt hetekben tapasztalt csökkenés  után 16 százalékkal emelkedett. A fehérvári kistérségben  orvoshoz fordulók  aránya 37 százalékos emelkedést mutat, másutt inkább a csökkenés a jellemző.
Dunajúvárosi kistérségben 9, a móriban, bicskeiben 31 százalékos csökkenést tapasztalt a figyelőszolgálat, de a betegek száma még így is meghaladta az úgynevezett  járványküszöb-értéket. A kórházakban még érvényben marad a látogatási tilalom a fekvőbetegek érdekében. Müller Cecília főorvos asszony tájékoztatása szerint az orvoshoz forduló betegek 51,6 százaléka 15 év alatti, a 31,3 százalék 15-34 év közötti, 14,9 százalékban érintettek a 35-59 év közötti felnőttek, valamint 2,2 százalékban a 60 év felettiek.  Két iskolából és egy óvodából kapott hírt a tisztiorvosi szolgálat a légúti  panaszok emelkedéséről. A megye kórházaiba 13 új beteget vettek fel influenzaszerű tünetekkel, a legtöbben  15 év alattiak, a 30 feletti korosztály szintén veszélyeztetett.  A járvány intenzitása eltérő a megye kistérségeiben, 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!