Rendőr pirosban? A főkapitány válaszolt

Székesfehérvár - Korábban közöltük névtelenséget kérő olvasónk levelét, aki egy tiloson áthajtó rendőrségi járőrkocsit kapott lencsevégre. A főkapitány válaszolt.

Kovalcsik Katalin

 

Simon László dandártábornok leveléből idézünk:
"A vizsgálat alapján a fényképfelvétellel sem a rendőrségi, sem a civil gépjármű tekintetében nem bizonyítható, hogy a fényjelző készülék a behaladás megkezdésekor is tilos jelzést mutatott-e."
Az esetleges szabályszegés miatt közigazgatási hatósági eljárás nem kezdeményezhető, mivel a kérdéses eset 2010. szeptember 1-jén történt, valamint nem az előírásoknak megfelelően készült a felvétel, áll a levélben. A másik ok, hogy a "jelzett esemény óta hat hónap eltelt, így az elévülés miatt nincs jogi lehetősége a felelősségre vonásnak...
Természetszerűleg a rendőri állomány szolgálatteljesítés közben elkövetett és bizonyítható szabálysértéseivel szemben a jövőben is a leghatározottabban kívánok fellépni, így, amennyiben ezt megalapozó adatok állnak a rendelkezésükre, arról kellő időben történő tájékoztatásukat előre is köszönöm."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!