Hiába menekültek, elkapták a hétvégi házak feltörőit

FMH - Két, betöréssorozatban ludas férfit fogtak el a polgárdi járőrök vasárnap. A lepsényi szőlőhegyen garázdálkodó tettesek egyikét egy aknából húzták elő, a másik egy bekötőúton akadt horogra.

feol.hu

A polgárdi rendőrőrsön vasárnap jelezték, hogy Lepsényen, a Zengő-dűlőben hétvégi házak feltörői garázdálkodnak. A riasztásra induló járőrök menekülés közben fogták el a két betörőt. A mezőszentgyörgyi férfiak a gyanú szerint összesen nyolc hétvégi házat törtek fel úgy, hogy felfeszítették az ajtót vagy megbontották a tetőt. Ezután láncot, szerszámokat, élelmiszert, szeszesitalt tulajdonítottak el az ingatlanokról, ám ezeket a rendőrök megtalálták, így a sértettek lopási kára megtérült – közölte hétfőn R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.

A vasárnap délután elfogott két férfi aznap négy hétvégi házat tört fel, kiderült azonban, hogy másik négy ház feltöréshez is közük van. Gyors elfogásukban a polgári jelzésen túl szerepet játszott, hogy Lepsény-Mezőszentgyörgy-Füle térségében megerősített létszámban voltak jelen hétvégén a rendőrök, így gyorsan körbe tudták zárni a kérdéses területet. Az egyik férfit menekülés közben egy aknából húzták elő, a másikat egy bekötőúton csípték el.

Az idősebb elkövető nem ismeretlen a polgárdi járőrök előtt, mert korábban is hétvégi ház feltörésért ült. 16 éves társa gyakorlatilag büntetlen előéletű. Elfogásakor megpróbálta megvezetni a járőröket, saját testvérének adta ki magát, de hibázott. Arra gondolt ugyanis, hogy 14 év alattiként kicsúszhat a törvény markából, ám kiderült, hogy öcsként is betöltötte már a büntethetőség alsó korhatárát. A nyilvántartó fényképével összevetve az övét, így is nyilvánvaló volt, hogy nem jó módszerrel próbálkozott.

A rendőrség mindkét elkövetőt őrizetbe vette – tudtuk meg a szóvivőtől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!