Lebukott a hajléktalan, aki lopni tért vissza egy drogériába

Székesfehérvár – Egy huszonéves hajléktalant fogtak el a rendőrök. A férfi ugyanabba a drogériába tért vissza, ahonnan előző nap parfümöket lopott, több tízezer forint értékben. Más bűncselekmény is a számlájára írható azonban, korábban csalást és lopást követett el, szintén nem kis értékben.

feol.hu

Egy huszonéves hajléktalan ugyanabba a fehérvári drogériába ment vissza lopni, ahol egy nappal korábban már sikerrel járt – tudtuk meg hétfőn Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivőtől. A tettes először tizenegy darab parfümöt rejtett el a pulóvere alá, és vitt ki fizetés nélkül az üzletből, míg egyet eltetetett, hogy másnap visszamegy érte.
Annyira biztos volt abban, hogy nem bukik le, hogy a saját nevét adta meg az eladóknak. Pechjére azonban az alkalmazottaknak feltűnt a parfümhiány, és azonnal visszanézték a biztonsági kamera felvételét, amin látszott, hogy a fiatalember ruházatába rejti a különböző márkájú kölniket. Amikor másnap visszatért a boltba, az eladók egyből felismerték.

A férfi a második alkalommal multivitaminokat és elemeket tett el a pulóvere alá, majd ezt követően az eladóhoz ment a számára félretett parfüm miatt. A hölgynek azonban azt mondta, nincsen rá pénze, így csak egy tusfürdőt fizetett ki. Mire a vásárlással végzett, az időközben értesített rendőrök is az üzletbe értek, és előállították a férfit a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra.

Itt derült ki, hogy a bolti szarka ellen korábban többször folyt büntetőeljárás a kapitányságon, és jelenleg is folyamatban van egy nyomozás, három csalás és két betöréses lopás miatt.

A 26 éves fehérvári hajléktalan férfi még 2008-ban és 2009-ben egy nő ismerősével közösen három különböző mobilszolgáltató cégnél is úgy vásárolt előfizetéses mobiltelefont, hogy a szerződéskötésre rávett más személyeket azzal, hogy a törlesztő-részleteket fizetni. Az előfizetői díjakat azonban egyik esetben sem fizette meg, amivel többszázezer forintos kárt okozott.

A betörési ügyei tavaly októberben voltak. Mindkét esetben egy, fehérvári Zrínyi utcában lévő telephelyre ment be alumíniumért. Egyik esetben a lopás csak kísérlet maradt, míg a másik alkalommal a férfi mintegy 300.000 forint értékben tulajdonított el különböző alumíniumtárgyakat a telepről.

A drogériában történt első lopásnál 67.990 forintos, a második alkalommal 25.387 forintos kárt okozott. Utóbbi a tettenérés miatt megtérült.

A férfi kihallgatása során a bűncselekmények elkövetését részben beismerte. A parfümökkel kapcsolatban elmondta, hogy azokat az utcán eladta, és annak árából adósságait rendezte, valamint egy pólót és élelmiszert vásárolt.

A fiatalembert a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették – közölte a szóvivő.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!