Johansson négy gólja, büntetőkkel nyert a Fehérvár

Létfontosságú, alsóházi rangadót játszott kedden Jesenicén a Fehérvár, amelyen büntetőpárbajt követően aratott győzelmet, így még mindig él a remény.

Tóth Bence

Mindannyian izgatottak vagyunk, mindenki mindenkiért és a közös célunkért harcol. Nem szabad elfelejteni, hogy szuper kapusunk óriási erőt ad nekünk  érzékeny pontra tapintott az 50 pontos Robert Sabolic a rangadót megelőző nyilatkozatában, hiszen a Sapa Fehérvár AV19 csapata kapusfronton vasárnap óta tovább fogyatkozott. Hetényi térdszalag-szakadását követően az EBEL-szezont a kék-fehérek a Bálizs Bence és Vay Ádám kapusduóval játsszák végig. Kulcsember Marc Cavosie személyében hiányzott a házigazdáktól is, illetve a bekk Tokaji személyében a Sapától is, amely a Bálizs  Horváth (1), Jobb, Sofron, Vas, Ladányi 1  Ackeström, Kranjc, Palkovics (2),   Johansson 4, Mihály (2)  Durco, Orbán, Benk, Holéczy, Kovács  Tóth A., Vaszjunyin. Vezetőedző: Kevin Primeau összeállításban léptek jégre Szlovéniában.


  Hiába nem túl acélos a statisztikák alapján a Jesenice, hazai pályán a keddi négypontos meccsen Sofron kiállítását 8 másodperc alatt gólra váltotta Rok Ticar, megszerezve ezáltal 20. találatát 1-0. Az elmúlt idegenbeli találkozókon mutatott remek ördögi kezdés ezúttal elmaradt, sőt Hafner létszámhátrányos góljával igazán meleg fogadtatásban részesültek Ladányiék 2-0. A szünetet követően emberelőnyből, Horváth passzából  Johansson szépített 2-1, ám Kranjc kisbüntetését Ticar ismét rekordgyorsasággal használta ki 3-1. Átérezve a derbi tétjét rohamoztak és tapadtak is a hazaiakra a fehérváriak, Johansson duplázta meg saját és csapatának gólszámát a 32. percben 3-2. A mindent eldöntő játékrész elején az ellenállhatatlanul játszó svéd center ismét egalizált 3-3, ám az öröm nem tartott sokáig, jött Pretnar vezető találata 4-3. Elúszni látszott a találkozó, de  az 59. percben a csapatot vállán cipelő Johansson hosszabbításra mentette a csatát 4-4. Az öt perc túlóra sem hozott döntést, Ladányi  büntetőjével nyert a Fehérvár.


 HK Acroni JeseniceSapa Fehérvár AV19 4-5 (2-0, 1-2, 1-2, 0-0, 0-1) 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!