Jogerős Blum tulajdonjog bejegyzési kérelmének az elutasítása

FMH - A sukorói, albertirsai, pilisi telekcsere ügy egyik mellékága, de fontos része az a közigazgatási per, amelyet a napokban tárgyaltak, zártak le a megyei bíróságon.

Kovalcsik Katalin

A Sukoróra tervezett turisztikai beruházásnak több  szála is elvezetett a bíróságra.  Az egyik ügy a Joav Blum ellen zajló per  a közokirathamisítás ügyében. A másik - az a  legjelentősebb -,  az állam és a  befektető közt folyó tárgyalás-sorozat, amely e hó végén folytatódik. A harmadik a tulajdonjogi bejegyzés iránti kérelem,  amelyet jogosan utasított el a földhivatal - mondta ki a bíróság.  A  közigazgatási per tárgya a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és Joav Blum között  létrejött telekcsere ügylet egy részlete. A csere után  befektető a földhivatalhoz fordult, hogy bejegyezzék  tulajdonjogát a sukorói területre.  A telkek közt van olyan, amit meg kellett osztani, ebben az engedélyt a gárdonyi jegyző adta ki, melynek alapján a földhivatal első fokon bejegyezte a telekmegosztást. Közben kiderült, hiányzott a szakhatóságok  hozzájárulása az ügyletből,   hibázott a jegyző és a földhivatal is. Az ügyészség megóvta a határozatot, a törvénysértés miatt  vissza kellett állítani az eredeti állapotot, ezért a földhivatal elutasította Joav Blum  tulajdonjog bejegyzési kérelmét a sukorói telkekre - mondta Gieszné Boda Orsolya szóvivő.  Joav Blum a döntés ellen keresetet nyújtott be, de  a  bíróság  hétfőn kimondta, a földhivatal jogosan járt el, amikor a tulajdonjogi  bejegyzés iránti kérelmet elutasította. A telekalakítás nem jött létre, így gyakorlatilag  nincs olyan telek, amelyre a tulajdonjogot bejegyezhették volna.  Az ingatlannyilvántartásban ez  olyan hiba, amely azonnali elutasítást eredményez. Az  ítélet jogerős, de hatvan napon belül benyújtható a  felülvizsgálati kérelem.

Cikkeink a sukorói kaszinóügyről itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!