Hárommilliós adomány, a nehéz sorsúakért

Székesfehérvár - Majd' hárommillió forint - ennyi pénz gyűlt össze tizenhárom nap alatt az adventi udvar jótékonysági vásárán, erről számolt be csütörtökön Spányi Antal püspök.

J. Mező Éva

Pontosan 2.990.000 forintnyi adomány sorsáról hallhattunk a sajtótájékoztatón. Hatodik alkalommal nyitotta meg a püspökség kertjét advent idején, és nem csak az elcsendesülésre vágyó emberek előtt. Jótékonysági vásárán - majd másfél millió forinttal - fogyatékkal élőket, csökkent munkaképességűeket foglalkoztató műhelyeket is támogathattak azok, akik  kézműves termékeikből vásároltak.
A püspökség és a Vörösmarty Színház harmadik éve készül közös kiadvánnyal adventre, hogy rászorultakat támogassanak a bevételből. Ez alkalommal a tehetséges állami gondoskodásban élők kapták a pénzt, egymillió forintot.
- Ha csak egyetlen tehetséget is hagyunk elkallódni, magunk leszünk szegényebbek - mondta Spányi Antal megyés püspök, mikor jelképesen átadta a gyermekvédelmi központot üzemeltető megyei közgyűlés elnökének, Vargha Tamásnak  az adományt.
Vasvári Csaba színházigazgató "Az ajándék te vagy" DVD-ről és könyvről elmondta: az előző évek CD-ihez képest  ez a kiadvány egész évben aktuális. A  hét fiatal rendhagyó idegenvezetéséről szóló filmet és könyvet (Spányi püspök maga kalauzolja őket) ezért egész évben meg lehet venni a Barátok boltjában. A bevétel továbbra is az állami gondoskodásban élő tehetségeket támogatja. A gyermekvédelmi központ vezetője, Deresné Tanárki Mária bemutatta azt a hét nehéz sorsú  fiatalt, akik most kapnak pénzt. Vannak, akiknél  a  diplomájuk megszerzéséhez szükséges nyelvvizsga költségeihez járulnak hozzá, másnak sportpályafutását, vagy énektanulását támogatják. A fiatalokat lapunk  is bemutatja.
Az adventi udvar Egymillió csillag a szegényekért akciójában 330 ezer forint gyűlt össze, ebből 25 család kapott tüzelőt. Nagy Lajosné karitászvezető elmondta, egy olasz vállalkozó  pénzadománya mellé a szállítást is magára vállata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!