Fejlesztik az oktatási körülményeket

Gárdony - A Velencei-tó környéki kistérségi társuláshoz tartozó kápolnásnyéki, pázmándi, verebi, az agárdi Chernel, a gárdonyi, a zichyújfalui, valamint a pákozdi iskola is részese annak a projektnek, amelynek révén fejlesztik az oktatási körülményeket.

Kovalcsik Katalin

A közoktatási intézményekben egy pályázat jóvoltából létrehoznak 142 munkaállomást, megvásárolnak 42 tantermi csomagot és hat egyebet. A nyertes, majd 77 milliós pályázat révén fejlesztik az iskolák számítógép-állományát, létrejön a tantermek negyven százalékában az internetes hálózat. A projekt révén lehetővé válik az órákon az egyéni fejlesztés, az elektronikus mérés-értékelés (gépen felelnek, írnak dolgozatot a diákok), valamint az elektronikus adminisztráció is bekerül az alkalmazásba. A nyelvoktatás, a szaktárgyak elsajátítása is gépi alapokra kerülhet, a tanárdiák közti kapcsolattartás elektronikus hátteret kaphat. A projekt, amelynek a szülők is élvezői lehetnek, hiszen lesz netes kapcsolatuk az iskolával, uniós támogatással jött létre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!