Biztos győzelem az Alcoától Újbudán

Székesfehérvár - Az Alcoa FKC női NB I-es kézilabdacsapata szombaton Újbudán játszott. A fehérváriak voltak az esélyesek, és esélyeshez méltóan magabiztosan nyertek.

Silye Sándor

 

Újbuda-Alcoa FKC 20-27 (11-14)

A házigazdák (Sipeki - Gyebrovszki 1, Nagy Zs. 3, Tápai A. 2, Németh N. 2, Tamás M. 2, Gerstmár 4, csere: Lévay, Tömösváry 5 (1), Kosik, Albert 1,  vezetőedző:  Ökrös Csaba) az első negyedórában még előnyben voltak (13. perc: 9-6), utána azonban fokozatosan dolgozta le a hátrányát a Trimmel - Azari 4, Vascsuk 3, Bízik 1, Horváth B. 1, Triscsuk 9 (1), Vincze 7, csere: Szikora (kapus), Zsigmond V. 1, Rádl 1, Turcsányi, vezetőedző: Mihály Attila összetételű együttes (24. perc: 11-11). Sőt a nagyszünetben már a vendégcsapat vezetett megnyugtató három találattal.
Térfélcsere után újra felzárkózott az Újbuda, reménykedhetett a mintegy 200 néző (43. perc: 15-16). De ekkor Szikora lehúzta a rolót, a lányok eredményesebben védekeztek, a gólerejük pedig nem változott az első 30 perchez képest. Tíz perccel a vége előtt már néggyel vezetett az Alcoa, a vendéglátók nem bírták erővel a hajrát, és végül biztosan győztek a látogatók.
 - Ilyen mérkőzésre számítottunk. Nem a szépségdíjért utaztunk a fővárosba, a győzelem volt a fontos, azt pedig megszereztük - értékelte a mögöttük hagyott 60 percet  a fehérváriak szakvezetője, Mihály Attila.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!