A magyar ápolók napja

Budapest - Először rendezték meg pénteken a Magyar Ápolók Napját, amelyen a Szent György kórház dolgozóit is kitüntették.

Hajnal Csilla

A Magyar Ápolási Egyesület a magyar ápolók munkájának elismeréseként és nemzeti identitásának erősítése érdekében Kossuth Zsuzsanna, a magyar ápolók példaképének születésnapját, február 19-ét  a magyar ápolók ünnepévé kívánja tenni - áll az egyesület honlapján az ünnepségre szóló meghívóban.

A hagyományteremtőnek szánt rendezvényt  pénteken tartották a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban, ahol a köztársasági elnök felesége, Schmittné Makray Katalin jelenlétében adott át elismeréseket Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár.  Az ünnepségen Ináncsi Júlia Kossuth Zsuzsanna-díjat, Juhász Árpádné Pro Sanitate kitüntetést vett át, Taba Annamária  miniszteri dicséretben részesült. A rendezvényen részt vett Szabó-Bakos Zoltánné, a Szent György kórház ápolási igazgatója, az egyesület humán bizottságának tagja és   Bognár Lászlóné, a  megyei ápolási egyesület enöke is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!