Ultrahang: rövidül a várakozási idő a Nővédelmi Központban

Székesfehérvár - Szeptemberig kell annak várnia, aki ultrahang diagnosztikai vizsgálatra kért az elmúlt napokban előjegyzést. A hosszú várakozási lista mostantól lerövidül.

J. Mező Éva

Nem hagyományos körülmények között, a Várkörúton, a Nővédelmi Központ várótermében tartott sajtótájékoztatót hétfőn Cser-Palkovics András polgármester és Östör Annamária, az egészségügyi és a sporttal kapcsolatos feladatok tanácsnoka. Itt jelentették be, hogy az október óta szakemberhiány miatt szünetelő ultrahangvizsgálatok ezen a helyen újra folytatódnak. Az elmúlt két hónapban áldatlan állapotok alakultak ki a városban a radiológus szakorvos hiány miatt: ha valaki a napokban vizsgálatra kért  időpontot, legnagyobb megdöbbenésére csak szeptemberi határidővel tudták  előjegyezni a kórház kartonozójában.
A Nővédelmi Központban azonban hétfőn két radiológus szakorvos kezdte meg munkáját: Turóczy Gergely Budapestről és Jenei Judit Tatabányáról érkezett, így hónap végéig az eddig csak a kórházban elvégzett vizsgálatok száma közreműködésükkel lényegesen növekedni fog. Havonta ezentúl összesen 600 vizsgálatot tudnak elvégezni Székesfehérváron, februárban pedig még tovább javulhat a helyzet, ugyanis a Humán Szolgáltató Intézet, valamint az egészségügyi bizottság összefogásával a Nővédelmi Központ egy új, korszerűbb ultrahang készüléket kap, megközelítőleg tíz millió forint értékben.
Az ingyenes igénybevehető  hasi-, nyaki-, végtagi és pajzsmirigy ultrahang vizsgálatok elvégzéséhez a háziorvostól kell beutalót kérni, majd telefonon lehet időpontot egyeztetni, a 20-269-6189, 22-316-154, illetve a 22-505-167-es telefonszámokon.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!