Tisztújítás a TÖOSZ-nál

Székesfehérvár - A Területi Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) megyei tagozata ülésezett és tartott tisztújítást hétfőn. A tagozatot vezetője Schrick István maradt.

Tribolt Lajos

A megye 108 önkormányzatából 65 tagja a TÖOSZ-nak. A hétfői tisztújítás résztvevevőit a megyeházán Vargha Tamás,  megyei közgyűlés elnöke és Balogh Ibolya,  a kormányhivatal főigazgatója köszöntötte. Előbbi a települések közti kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta, utóbbi azt emelte ki, hogy hivataluk fontos feladata az önkormányzatok segítése. Schrick István, a megyei tagozat vezetője arról beszélt, hogy a nagy átalakulások idejét éljük és ilyenkor különösen fontos az érdekvédelmi szervezet.
Felkért előadóként Szirmai Viktória  tanszékvezető egyetemi tanár arról beszélt, hogy a válság tanulsága: paradigmaváltásra, gondolkodásunk megújítására van szükség. Nem csak a gazdasági tényezőkkel, de a környezetvédelmi és társadalmi hatásokkal is foglalkozni kell.
A TÖOSZ márciusi tisztújítására küldöttnek választották Weisengruber Imrét, Ronyecz Pétert, Schrick Istvánt, Oláhné Surányi Ágnest, Szabó Tamást, Almádi Istvánt  és Tilhof Istvánt.  A szervezet megyei tagozatának vezetője ismét Schrick István lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!