Inzultálták, mert nem akart velük szobára menni!

Székesfehérvár - Felháborodott női hang hívta ügyeletes telefonunkat - a hölgy azt reklamálta, fényes nappal elképesztő jelenet szemtanúja volt a városi élelmiszerpiac bejáratánál.

Kocsis Noémi

"Nagyon sajnáltam szegény bácsit, aki szenvedő alanya volt a jelenetnek: három nő húzkodta a kabátját, rángatta a karját és mindenáron rá akarták venni, menjen el velük, mert ők szexuális szolgáltatásokban részesítik majd. Hiába magyarázta, hogy nem akar, kérte, hagyják békén, majd egy idős néni is a védelmére kelt. Na, akkor keltek ki magukból igazán és elmondták mindenféle büdös k...nak azt az idős asszonyt... Nagyon felháborított az eset, rendőrt akartam hívni - végül mégsem tettem, mert úgy láttam, már érkezik a piac biztonsági őre. Néhány árussal viszont beszéltem, azt mondták, eléggé gyakori az ilyen eset, majdhogynem mindennapos."
A hölgy által elmondottakkal rokon egy saját tapasztalat, még az ünnepek előttről. A galéria kis étterménél az egyik asztalnál szintén három nő  - köztük két igen fiatal  próbált rávenni egy erősen ittas férfit, menjen el velük. Az üzlet meg is köttetett, a nők közrefogták a férfit.


Bejelentést sem erről az esetről, sem más hasonlóról nem kapott a piacfelügyelőség - mondja Fülöp György piacvezető. Az utóbbi három évben talán 5-6 jegyzőkönyv készült rendkívüli esetekről, ilyen azonban nem volt köztük, jobbára műszaki jellegű problémát kell megoldani, netán valaki túlzottan hangoskodik. A biztonsági szolgálattal elégedettek, s bár a kamerarendszer rögzítésre alkalmas berendezéseit még nem kapták meg (az erre irányuló közbeszereztetés információink szerint folyamatban van), ha akció van, a kamerák képét a kezelő kinyomtatja.
- Sajnos, az épület külső részére  adat- és személyiségi jogok miatt nem helyezhetünk el kamerákat,  pedig az is megoldást jelentene.
Az igazi biztonságot azonban a rendőri jelenlét adná meg, mondja a piacvezető. Az emeleten ki is alakítottak egy körzeti megbízotti szobát, az idén viszont egyelőre néhány alkalommal tartózkodott benne rendőr, ennél jóval többre lenne szükség, az egyenruha látványa visszatartó erőt jelentene a lopást, zsebtolvajlást tervezőknek - tette hozzá Fülöp György. Mert az említett esetben a szexuális vonal csak álca, az elkövetők-  akiket egyébként igen jól, név szerint ismernek a piac vezetői - kizárólag a kiszemelt áldozat pénzére utaznak. Az igazán veszélyeztetettek az idősek.
- A belváros és a piac környéke a rendőrség kiemelt figyelmét élvezi - mondta el R. Szabó Ágnes, a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Hozzátette: kérik a lakosságot, minden ilyen esetben hívják a rendőrség 107-es számát, vagy a 112-es segélyhívót; az ügyeletes tiszt egyrészt eligazodást nyújt a helyzetben alkalmazható követendő magatartásról, ha pedig úgy ítéli meg a helyzetet, azonnal értesíti a helyszínhez legközelebb lévő járőrt.
Ha olvasóink legközelebb a fent vázolt esettel találkoznak, ilyet látnak, tárcsázzák a rendőrség számát. Ezek az esetek ugyanis legtöbbször azért maradnak rejtve és következmények nélkül, mert a telefon néma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!