Előzetesben az ercsi betöréssorozat elkövetője

Ercsi - A bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezett egy 36 éves ercsi férfit, akit több betöréssel gyanúsítanak. Emellett kiderült, hogy a férfi megtámadott egy idős embert is.

feol.hu

Az ercsi nyomozók a városban elkövetett betörésekkel, besurranásokkal gyanúsítják a férfit. A szeptembertől elkövetett bűncselekmények között van kisebb és nagyobb értékre elkövetett lopás is.   
A tettes volt, ahonnan „csak” egy kályhát lopott el, de akadt olyan garázs, ahol félmillió forint értékben szedett össze különböző tárgyakat, például nagy teljesítményű ipari trafót, terménydarálót, elektromos kerti kapát, villanymotorokat, fúrógépet, baltát. Akadt az eltulajdonított tárgyak között egy utánfutó és egy segéd-motorkerékpár is, bár ezek még a rendőrök beavatkozása előtt visszakerültek eredeti tulajdonosaikhoz.
A 36 éves F.O. ellen az egyértelmű bizonyítékot a nála megtalált kályha jelentette, amit december 26-án lopott el a település Munkácsy Mihály utcájának egyik házából. A férfi házában lévő egyéb, bűncselekményekből származó tárgyakat lefoglalták a nyomozók, és azokat visszaadták eredeti tulajdonosaiknak.

Az ercsi rendőrök a férfit a lopásokon túl meggyanúsították súlyos testi sértés kísérlet elkövetésével és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértéssel is, mert kiderült, hogy december 30-án ő volt az, aki a Csokonai utcában lévő ingatlan kerítésén átugorva a tulajdonost megtámadta egy fadarabbal. Mindezt azért, mert az idős sértettnek feltűnt, hogy valaki babrál a háza előtt álló autójánál, és ezt szóvá tette. A kocsinál álló személy ekkor szóváltásba keveredett vele, s ez odáig fajult, hogy rátámadt. Az idős tulajdonosnak szerencsére csak könnyebb sérülései keletkeztek.

Az elfogott férfi kihallgatása során tagadta a bűncselekmények elkövetését. A nála talált kályhával kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy lomtalanítás alkalmával találta.
A korábban többszörösen büntetett előéletű F.O.-t - aki júniusban szabadult börtönbüntetéséből - a bíróság ma előzetes letartóztatásba helyezte – tájékoztatott Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.               

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!