Új munkahelyek jönnek! Akár 30 fővel is bővíthet az Emerson

Székesfehérvár - Új, európai szolgáltatóközpontot nyitott a Videoton Ipari Parkban lévő, az ipari szabályozók terén piacvezető Emerson cég. A munkahelyeket külföldről helyezik ide.

Klecska Ernő

Az Emersonnál  a székesfehérvári gyár eddigi sikereire alapozva  2010 elején született a döntés, hogy a Fisher divízió európai értékesítést támogató szervezetét Magyarországra koncentrálják - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Mátrai Ferenc,  az Emerson Process Management Magyarország Kft. ügyvezetője. 2010 nyarán már el is kezdődtek a felvételek a székesfehérvári  telephelyre - mondta Kósa Péter humánerőforrás-igazgató.
Az új szolgáltatóközpont ünnepélyes megnyitójára 2010. október 11-én került sor. A  megnyitóval együtt ünnepelte a gyár 15. születésnapját, és egyúttal a Fisher vállalat fennállásának  130. évfordulóját is.
- Az értékesítést támogató szolgáltatóközpont a Fisher Europe Customer Support  FECS (Fisher  Európai Vevő Támogatás) nevet kapta, és ma már közel 40 ember tartozik a részleghez.  Korábban ezek a támogató funkciók Romániában, a Fülöp-szigeteken és Indiában működtek együtt az Emerson csoport többi divíziójának szolgáltatórészlegével. Az Emerson-Fisher vezetés azonban  úgy látta, hogy a távoli telephelyekkel szemben számtalan előnnyel jár a fehérvári szolgáltatóközpont létrehozása - hangsúlyozta Mátrai Ferenc. Egyrészt sokkal közelebb került a döntően nyugat-európai piacokhoz és vevőkhöz, másrészt az a körülmény, hogy a több mint 300 munkavállalót foglalkoztató Fisher szelepgyár mellé települt, további fontos előnyöket jelent.
A meglévő infrastruktúra és tudásbázis sokkal gyorsabb indulást és a feladatok gördülékeny átvételét  tette lehetővé, s szemben a többi szolgáltatóközponttal, a gyártási helyszín a betanulást, a termékek, folyamatok jobb megismerését is jelentősen segíti.
A FECS a cégcsoporton belüli kereskedelmi  irodáknak ajánlatokat készít, kezeli a rendeléseket, mérnöki támogatást nyújt, összeállítja a termék-dokumentációs csomagokat, és felhasználói támogatást nyújt az üzleti rendszerekhez.  Az új szolgáltatóközpontba  az általános üzleti jellegű végzettség mellett döntően felsőfokú műszaki végzettségű diplomásokat keres a cég. A munkatársaknak az angolnyelv-tudás mellett egy másik idegen nyelv ismeretére is szükségük van.
Az új munkatársak keresése és felvétele folyamatos, az ázsiai telephelyekről további munkahelyek települnek majd át, de a gazdasági növekedés eredményeként természetes bővülés is várható, ez a következő 12 hónapban elérheti a 30 főt is - közölte  a jelenleg 370 embert foglalkoztató cég ügyvezetője.

 



A cég ipari szabályozószelepeket gyárt, a világpiacon 25 százalékos részesedéssel piacvezető. Az itt készülő termékek 40 százaléka az Európai Unión kívül talál gazdára, főleg az olajiparban - leginkább  a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Itthon  a MOL és a Borsodchem  a cég legjelentősebb vevője. A fehérvári társaság, ahol több európai vezetői feladat is van,   2010-ben 13-14 milliárd forint körüli bevételt ért el. Megrendelés-állománya rövid megtorpanás után kezd visszatérni  a válság előtti szintre - tudtuk meg.
A hasonló, magas hozzáadott értékű, magasan kvalifikált munkerőt igénylő  munkafolyamatok, illetve azok idetelepítése jelentheti Székesfehérvár kitörési pontjait - fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester. A városvezető kiemelte: Székesfehérvár ideális helyszín ehhez, és mivel sok helyre a  hasonló szolgáltatóközpontok nem is nagyon mehetnek, a város fejlődésének az ügye Magyarország fejlődésének az ügye is. Jó hír, hogy több nagyvállalat is hasonló döntést hozott, az ilyen centrumokért azonban hatalmas verseny folyik, ezért Székesfehérvárnak erősítenie kell  a műszaki szakképzésben és felsőoktatásban -   szögezte le a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!