Pont nélkül jött le a jégről a Sapa

Székesfehérvár - A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az EBEL újabb fordulójában az EC Graz 99ers együttesét fogadta pénteken az ifjabb Ocskay-csarnokban. Fehérvári győzelemmel a hazaiak utolérték volna a Grazot.

Silye Sándor

Sapa Fehérvár AV19-EC Graz 99ers 3-4 (2-0, 0-4, 1-0)

Székesfehérvár, 2800 néző, vezette: Dremelj, Bedő, Lesnjak

Sapa: Satosaari – Horváth, Tokaji, SOFRON (2), Vas M. 1 (1), Ladányi 1 (1) – Durco, Ackeström, Palkovics (1), JOHANSSON 1, Kovács (1) – Orbán, Kranjc, Holéczy, Martz, Fekete – Maklári, Mihály, Nagy G., Hegyi, vezetőedző: Kevin Primeau.

Graz: Weinhandl – Klimbacher, WERENKA (1), Woger, Paré 1, Peinthler (1) – Lindgren (1), Tremblay (1), Genahl (1), Lange (1), C. HARAND 1 – Lembacher, Kuiper, M. Iberer 1, Norris, Lenes – Iberer F., Brunnegger, Herzog, Quellette 1, Harand P. (1), vezetőedző: Bill Gilligan.

Kiállítás: 12+10 perc fegyelmi (Horváth) illetve 6 perc.

 

- Sokat és jól dolgoztunk az elmúlt napokban. Új dolgokkal még nem foglalkoztunk, elsősorban a részletek finomításával törődtünk. A Villach elleni meccsen ragyogó kezdést és harmadot láttam csapatomtól, de utána felborult a pálya. A mai mérkőzésen természetesen nyerni akarunk - mondta határozottan a Sapa új szakvezetője.

 

 

Az osztrák szurkolóknak kötelezően fenntartott szektor üres volt, csak néhányan vállalkoztak az útra. A fehérvári szakasz rendben volt, azaz teljesen megtelt. A kezdés előtt az elmúlt hónap legjobb ifjúsági korú játékosának járó különdíját adták át a Sapa csapattagjának, Sofron Istvánnak. Tehát jól, tapssal kezdődött a mérkőzés, reméltük, az öröm állandósul ezen az estén. Az első védeni valója Satosaarinak volt, a 2. perc elején Herzog löketét fogta. A 7. percben aztán tovább nőtt a zaj, Ladányi talált a kapuba, Vas M. és a díjazott Sofron asszisztálásával, 1-0. A gól után emberelőnybe került a Sapa, de a 2 perc eredmé(nytelenség)e mutatta, lesz még csiszolni való. Ami nem ment előnyből, ment anélkül, a 12. percben Johansson megszerezte első gólját a hazai jégcsarnokban, Palkovics és Kovács segítségével, 2-0. Na, megy ez kérem szépen! Sőt, Vas M. a 14. percben hátrányban ismét eredményes lehetett volna, de lövés közben "kihúzták alóla a talajt..." A 2 gólos vezetés biztató volt, így ment a Sapa legénysége megérdemelt pihenőjére. A mérkőzésnek ez a szakasza nem volt annyira pörgős, színvonalas, mint a Villach elleni, igaz, az örömteli különbséget jelentette, hogy most nem 1-1 volt az eredmény, hanem 2-0 ide.

 

 

Fordulás után hamar emberhátrányba kerültek a hazaiak, Quelette a 22. perc elején hamar kihasználta azt, a hosszú felső sarokba emelt korongjával, 2-1. Aztán jött az újabb hidegzuhany, a 25. perc utolsó másodpercében M. Iberer örülhetett, 2-2. Hazai emberelőnyt láthattunk, jó hír, ekkor legalább lőttek a játékosok, ebben a fórban már volt némi tűz és elképzelés, gól azonban nem. Többet kezdeményezett a látogató, ezt mutatta, hogy sorrendben háromszor egymás után tilos felszabadítás miatt a Sapa kapuja előtt volt a buli. Az 50. percben gyermeteg gólt kapott a vendéglátó, C. Harand korcsolyázta körbe a kaput, majd beemelte oda a pakkot, 2-3. Rögtön ezt követően emberhátrányba került a Sapa, ennek ellenére Vas M. egyenlíthetett volna, nem tette. Kovács Cs.-t a játék késleltetéséért (a szabályoknak megfelelően) küldték ki, 36 másodperces kettős emberhátrány és Satosaari bravúr következett. Megúszta az együttes a hátrányt, de nem sokkal ezt követően folytatódott a rossz sorozat, Paré mélyítette a gondokat, 2-4. A 48. percben Kovács bombája után szisszent a lelátó, ez volt a harmad vége.

A záróra elején egymásnak estek az együttesek, nagy iramot diktált mindkét társulat. Aztán végre egy hazai emberelőny, amiből gól lett, Vas M. hozta közelebb csapatát az 50. percben a győzelemhez: 3-4. Nagy erővel támadtak az itthon játszók, de legfeljebb ritkán lövésig jutottak. A graziak taktikusan vigyázták kicsi előnyüket, igaz, a végén már a Sapa játékosai is követtek el hibákat. A hazaiak a végén lehozták a kapust is, a Graz lesgólja nem ért, ennyi, nyert a Graz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!