Olvad, de vasárnap hajnalra veszélyes lehet!

A szombatra virradóra leesett 5-8 centiméter hó okozott némi fennakadást Fejér megye útjain. A Magyar Közút megyei igazgatóságának munkagépeivel egész éjjel dolgoztak, megkezdték a szórást, hogy megakadályozzák a lesett hó lefagyását.

Fejér Megyei Hírlap

 Az M7-esen voltak gondok, a csúszós út nehézségeivel nem minden kamion, teherautó tudott megküzdeni, megcsúszott,  bebicskázott. A megye útjai nedvesek, de járhatók. A közutasok napközben is dolgoznak, eltakarítják a havat az utakról. Hóutánpótlást egyelőre nem jelzett a meteorológia, de ez a mennyiségű hó - bár mindenütt olvad, délelőtt már 2-3 fok volt pluszban, de vasárnap hajnalra lefagyhat.

Lánczos János osztályvezető elmondta, Etyeknél vannak gondjaik, a dombos területek  csúszik a burkolat, ott fokozott óvatossággal kell közlekedni, ami másutt is ajánlatos. A jó műszaki állapotú, téli gumival felszerelt járművek vezetőinek könnyebb a dolga, de mindenki számára ajánlatos a körültekintő vezetés. Mielőtt  bármerre útnak indulnak, érdeklődjenek az Útinform ügyeletesinél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!