Háromszáz adag fogyott a ludaskásából

Székesfehérvár - Már a Fő utcán a papírlibuskákkal rohangászó gyerekek hirdették: libás program van a megyei múzeum rendházépületében. A felnőttek közben stílusosan az időközben elkészült ludaskásás fazekakban mélyedtek el...

Kocsis Noémi


Márton-napi vigasságokat rendezett a múzeumban az intézmény és a Fehérvári Polgárok Egyesülete. A 10 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődő eseményt a felsővárosi iskolások megemlékezése követte, a gyerekek játszóházban ügyeskedhettek, itt készültek a már említett papírlibák. A legtöbben értelemszerűen a híres ludaskása feltálalását várták, hiszen mindenki igyekezett szem előtt tartani a nevezetes napra vonatkozó intelmet, és - ha csak pár kanállal is - enni a következő esztendőre szerencsét hozó eledelből. Nos, majdnem háromszáz adagot osztottak ki a szervezők, de akinek esetleg nem jutott, ne csüggedjen: szombaton a 18 órakor a városi piac galériáján kezdődő Márton-napi batyus bálon még megkóstolhatja ezt is, más ludas finomságokkal egyetemben. A vendégeknek egyébként a belépőül is szolgáló eledeleiket 19 óra után zsűrizik majd a minden bizonnyal szigorú ízlésű ítészek. Akik remélhetőleg szintén táncra perdülnek az éjfélig tartó bálon. Utóbbin a résztvevők adakozhatnak is a kihelyezett urnában: az ide gyűlő összeg a vörösiszap-katasztrófa károsultjait segítheti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!