Szemtanúk a Patriótából

Veszprém - Több szemtanú is azt állította, hogy látták, amint tavaly február 8-án a Patrióta lokál tánctermében valaki felkap egy széket és többször lesújt vele, egyetlen tanú volt, aki egy sörösüveget is látott a támadás során, de nem a kézilabdásoknál.

Halmos György

A Cozma-gyilkosság pénteki tárgyalásán a megyei bíróságon olyan szemtanúkat hallgattak ki, akik a diszkóban kitört verekedés idején a viszonylag közel tartózkodtak az eseményekhez. Több tanú is határozottan állította: látták, amint valaki felkap egy fémlábú bárszéket, azzal többször lesújt, de arra egyikük sem emlékezett, vagy nem látta, hogy ki ütött. Volt olyan tanú, aki azt vallotta, hogy valakit lefogtak és székkel ütötték. Erre, mármint a székes támadásra mindenki emlékezett, hiszen az „brutális, hogy valaki ilyen tömegben székkel verekszik” - hangzott el. Arra egyébként többen úgy emlékeztek, hogy a székkel egy kopasz férfi ütött, de nem tudták megnevezni. A verekedés után szétnyílt a tömeg, a dulakodók eltűntek - vallotta egy másik szemtanú, hozzátéve, hogy mire felért a mentők már Cozma újraélesztésével próbálkoztak. Az utolsóként meghallgatott tanú, aki egyébként a Sesumot ápolta kint az utcán, vallomásában arról beszélt, hogy látta, amint sörösüveggel támadtak Cozmára. A tárgyalás végén az elsőrendű Raffael Sándor és a másdorendű Németh Győző vádlottak kezdeményezték, hogy a bíróság a továbbiakban a média kizárásával folytassa tárgyalást, ugyanis szerintük a sajtóban megjelent valótlan információk befolyásolhatják a tanúkat. Ennek a kérésnek a dr. Németh Balázs bíró vezette tanács nem adott helyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!