Nagy küzdelem után, hosszabbításban kapott ki a Sapa

Székesfehérvár - Hosszabbításban kapott ki hazai pályán a Sapa Fehérvár AV19 a listavezető Klagenfurt csapatától az osztrák jégkorongliga pénteki játéknapján.

Bobory Balázs

Sapa Fehérvár AV19-Klagenfurt (osztrák) 5-6 (1-3, 3-1, 1-1, 0-1)

Túlzás lenne azt állítani, hogy a szerencse a fehérváriak mellé állt volna a KAC elleni mérkőzés előtt. Az már biztos volt, hogy Nathan Martz a Ljubljanában szerzett sérülése után nem mehet csatába, de a begipszelt karú Horváth András és a beteg Ales Kranjc kiesése már szinte katasztrófának tűnt. Rossz belegondolni, hogy mi lett volna, ha ezen a héten nem érkezik erősítés a hátvédsorba a szlovák Juraj Durco személyében. Némi örömre az adhatott okot, hogy Tommi Satosaari mégis szerelésbe öltözhetett, a kapus térde folyamatosan rakoncátlankodik, de arra most alkalmasnak tűnt, hogy a cserepadon helyet foglaljon.

Ilyen előzmények után csak remélni lehetett, hogy Fortuna majd az összecsapás alatt fogja Ladányiék kezét. Sajnos az első harmadban nem így történt. Mindkét csapat nagy lendülettel kezdett, de amíg az egyik oldalon kimaradt az emberelőny, addig a KAC Craig révén élt a saját lehetőségével, már a 6. percben. Aztán olyan esemény történt, amely az egész meccset és a továbbiakat is alapvetően befolyásolhatja: Mihály Árpád csúnyán letaglózta S. Geiert, ezért végleges kiállítást kapott, amely azt jelentette, hogy sem ezen az összecsapáson nem jöhetett vissza a jégre a büntetőpadról, és a következőkön is csak nézőként lehet jelen, eltiltás miatt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!