Megnyílt a Fehérvár Szalon

Székesfehérvár - Pénteken megnyílt a Fehérvár Szalon 2010 kiállítás a Volksbank galériában. Átadták a fehérvári és a megyei önkormányzat, illetve a bank elismerését is.

Szabó Zoltán

A székesfehérvári önkormányzat   díját Dér Adrienn, a Magyar Képzőművészeti Egyetem grafika szakos hallgatója kapta, aki dobozmunkákkal szerepel. A Fejér megyei önkormányzat elismerését vette át   Nagy Edit szobrászművész, aki kerámiákat mutat be a tárlaton. A  Volksbank  Zrt. Hegedűs 2 László képzőművész pályaművét - fémre rögzített digitális printjeit - tartotta elismerésre méltónak.
 A pályázat  nyilvános volt, minden Fehérváron élő vagy a városban dolgozó, a városhoz kötődő  alkotó  jelentkezhetett. Végül összesen 84 művész  207 munkáját bírálta el a Képző- és Iparművészeti  Lektorátus által felkért szakmai zsűri: Mayer Berta  festőművész, Vincze Ottó  képzőművész  és Fenyvesi Áron  művészettörténész. 
Az ő döntésük  alapján a kiállításra  31 alkotó 48 műve kerülhetett be. Érdekesség, hogy több fiatal is feltűnt az idei Szalonon, olyanok, akik frissen végeztek, vagy még képzőművészeti tanulmányokat folytatnak. A tárlat október 29-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!