Énekes Lajos finomhangolást végez a Sapánál

Székesfehérvár - Hétfőn este menesztették Ulf Weinstock vezetőedzőt a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatától, a következő időszakban ideiglenesen Énekes Lajos irányít.

Bobory Balázs

Énekes Lajos nem először játsza el a beugró tréner szerepkörét, három éve Jan Jasko, másfél esztendeje pedig Ted Sator menesztése után kezdett villámgyors válságmenedzselésbe. A baj talán most nem akkora, mint a fentebb említett időszakokban, de lényeg most is ugyanaz: villámgyorsan eredmények kellenek, mert ha továbbra sem kapja el a fonalat a csapat, akkor nagy lesz a hátránya a rájátszásért vívott harcban.
- Bevallom, egy kicsit meglepett az edzőváltás időzítése, de Ocskay Gábor általában jó döntéseket szokott hozni, így feltétlenül megbízom az ítéletében - kezdte Énekes, aki már kedd délelőtt levezényelte az első edzést a játékosoknak. - Hirtelen jött a felkérés, de azon egy pillanatig sem gondolkodtam, hogy vállalom-e a megbízást, hiszen ez az egyesület mindig segített, amikor szükségem volt rá és ez fordítva is igaz.

- A szakosztály-igazgató szerint jó 30 percet beszélgettek. Mi volt a téma?
 
- A csapat és az edzőváltás körül kialakult helyzetet elemeztük. Nekem is villámgyorsan át kellett gondolnom milyen fába vágom a fejszémet, meg tudom-e valósítani azt, amit szeretnék, milyen elvárásokat támasztanak felém és egyáltalán milyen közegben dolgozom. Természetesen nem volt kétséges, hogy vállalom a feladatot.

- Más helyzetbe csöppen, mint Jasko, vagy Sator távozása után?

- Maga a szituáció biztosan más, az én szempontomból viszont nem. Ezúttal is elsősorban a játékosokkal kell megtalálnom a közös hangot, az együttműködés rövidsége miatt lehet olyan kompromisszumokat kötni, amely nem káros a csapatra, az eredményességre. Úgy érzem, a játékosok is megértették, hogy nem csak Ulf Weinstock a felelős a kialakult helyzetért. Jön majd egy új szakember, akinél mindenki tiszta lappal indul, remélem senki nem él vissza a bizalommal.

- Mik az elsődleges feladatok a csapat körül?

- Nagy változtatásokra nincs idő, némi finomhangolást kell elvégeznünk. A mentális felkészítésen van inkább a hangsúly, ennek egy jelentős részét Ocskay Gábor kedd reggel elintézte az öltözőben. Hasznos beszélgetés volt, most a játékosokon a sor. A következő másfél hétben öt bajnoki vár ránk, előttünk a feladat. Az összeállításban egy-egy név cserélődhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!