Egy hét a boldogabb és nyugodt babákért

Székesfehérvár - Csütörtökön kezdődik a Babahordozó Hét, amelynek szervezői arról szeretnék a szülőket meggyőzni, hogy a hordozókendő sokkal jobb például a babakocsinál.

Házi Péter

- Te szegény, egész nap magaddal kell cipelned azt a gyereket! - nem egy ilyen megjegyzést kapnak azok az anyukák, akik nem hagyományos babakocsiban, hanem hordozókendőben sétálnak gyermekükkel. Nagyon sok a tévhit ezekkel a furcsa kendőkkel kapcsolatban, pedig egy hordozó édesanya sokkal szabadabb, mint az, aki gyermekét állandóan lefekteti - állítja Szalai Rita, aki harmadmagával együtt szervezi a csütörtökön kezdődő Babahordozó Hét székesfehérvári  eseményeit, melyek kapcsolódnak a világ számos pontján zajló Nemzetközi Babahordozó Héthez.
  - Szeretnénk bebizonyítani, hogy a tévhitekkel ellentétben  a hordozás nem káros, hanem kifejezetten kedvezően befolyásolja a kicsi mozgásfejlődését. Ráadásul a szülőnek mindig szabad a keze és a buszra is segítség nélkül képes felszállni. Mivel a baba a nap túlnyomó részében boldog és nyugodt a testközelségnek köszönhetően, a szülők is  könnyebben birkóznak meg  a mindennapi teendőkkel: mosnak, amikor akarnak, takarítanak, ahol akarnak, sétálni mennek, amikor csak kedvük tartja - teszi hozzá Szabó Mira, a hordozókendők szakértője. Az Öreghegyi Közösségi Házban csütörtökön délelőtt tíztől kezdődnek az események, az előadásokon kiderül például, hogy előnyösebb-e a mosható pelenka, mint a manapság oly' divatos eldobható, de szó lesz az érintés és a babamasszázs csodálatos erejéről is. A kisbabák számára lesz játszóhely és elkülönített szoptatósarok is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!