Kellemetlenebb formában térhet vissza az új influenza

FMH - Szakértők történelmi tapasztalatokra hivatkozva állítják, hogy az új influenza idén a tavalyinál kellemetlenebb formában térhet vissza.

MTI

A történelemből kiderül, hogy világjárvány esetén az influenza minden újabb hulláma  komolyabb megbetegedést okozott az előzőnél.
Így volt ez 1918-19-ben is, amikor 50 millióan haltak meg az akkor spanyolnáthának nevezett kórban - hívta fel a figyelmet Hugh Pennigton skót professzor, aki szerint jó ok van azt gondolni, hogy a sertésinfluenza is visszatér.
A skót közegészségügyi hivatal szerint várhatólag ezen a télen is a H1N1-es vírus lesz a fő kórokozó. Az emberek többsége magától meggyógyul egy hét alatt, de azoknak, akiknek szív- és tüdőproblémái vannak, a szövődmények nagyobb kockázatával kell számolniuk - figyelmeztetett a hivatal, és javasolta, hogy a kockázati csoportok tagjai - köztük a gyerekek is - kapjanak védőoltást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!