Hullámzó játékkal is biztos siker az Albacomptól

Székesfehérvár - Az Albacomp kosárlabdázói a bajnoki ezüstérmes Paksi Atomerőmű legénységét fogadták. A hazaiak végig vezetve biztosan nyerték a mérkőzést, a felkészülés során a kilencediket.

Silye Sándor

 


„Semmi különöset nem várok ettől a mérkőzéstől, a lényeg a csapat építése. Tény, az egyik legjobb ellenféllel szemben tehetjük ezt meg” - jelentette ki a kezdős előtt Braniszlav Dzunics, a fehérváriak szakvezetője. Farkas Attilába botlottunk a pálya szélén, akit dopping ügye miatt tiltottak el decemberig. Elmondta, utána a Paks csapatában játszik majd.

A kezdés után nem telt el 10 másodperc, máris egy Simon, Crocker alley-oup láttán hördülhettek a népek. A paksiaknál Winters tartotta a lépést a pontjaival, öt pontos hátrányt fordítottak meg a látogatók. Az albások parádés egy perc alatt tizenhármat vertek a Paksra, ekkor velük volt az Atom, Crocker három triplát szórt zsinórban. Utána apró paksi öröm, tízre zárkóztak, időt is kért Dzunics mester, túl hamar akart a közönségnek játszani a csapat. A kis szünet kezdetére nyolcra zárkózott a Duna-parti gárda. A folytatásban felváltva estek a találatok, Hollis ügyes gólpassza után Bódi triplájával újra 10 fölé kúszott a különbség. Hogy aztán hullámozzon a játék és az eredmény. Kissé koncentrálatlanul kosarazott a házigazda, négyre zárkózott a vendég, időt is kért Dzunics mester. Látszott, sokat dolgoznak a játékosok, így érthető, hogy (még) remek perceket hullámvölgyek követnek. Dzunics edző minden jó védekezés után hangosan adott hangot a tetszésének. Derültséget keltett Johnson labdarúgása, aggodalmat, hogy Jones rosszul esett, nehezen tudott lábra állni. Tizenegyre elment az Alba, ötre visszajött az Atomerőmű, ez ilyen félidő volt.

A nagyszünet végén örömmel láttuk, hogy Jones visszajött, és kész volt a játékra. Miként azt is örömmel nyugtáztuk, hogy Keller fejlődése töretlen, ő volt az első 20 perc leghasznosabb játékosa 9 pontjával és 7 lepattanójával. (A végén ugyanezek az adatok: 17 pont, 12 lepattanó.) Mészáros triplájával kezdődött a találkozó második fele, Pavlik triplája után két pont maradt az előnyből. Crocker újabb légzsákja adott okot az örömre, miközben járt a hullámvasút. A három spori ténykedése váltott ki keserű kacajt a lelátón, idényeleji formában fújtak még. A látogatók triplákkal operáltak továbbra is, megint csak 3 egység adott okot némi derűre. Ezen a mérkőzésen a bemutatkozása alkalmával ragyogó Hollisnak nem ment, miként Jonesnak sem. Kellerék a sokadik, röptében bemutatott zsákolással színezték a játékot, majd két triplájuk nyugtatott. Nőtt az albacomposok előnye, a végén már pihentek a sokat játszók, a Paks igyekezetét siker koronázta, közelebb kerültek a biztosan nyerő albásokhoz.

 

Albacomp-Paksi Atom 85-77 (25-18, 17-18, 20-24, 23-17)

Székesfehérvár, 1700 néző, vezette: Bognár, Tőzsér, Szőcs

Albacomp: Simon 12, Hanga 12/3, Crocker 25/15, Jones 6, Keller Á. 17/3, csere: Hollis 5/3, Bódi 6/6, Madár, Somogyfoki 2, Keller V., vezetőedző: Braniszlav Dzunics, edző: Matus Gábor.

Paks: Mészáros 8/6, Pavlik 12/6, Winters 11/3, Brooks 19/3, Johnson 11/3, csere: Körtélyesi 9/3, Kovács Á. 4, Tóth 3/3, Horti, vezetőedző: Horváth Imre.

Kipontozódott:

Az eredmény alakulása: 2. perc: 7-2, 8. perc. 22-11, 12. perc: 21-10, 15. perc: 31-27, 17. perc: 38-27, 22. perc: 44-42, 25. perc: 5142, 30. perc: 62-60, 32. perc: 67-60, 36. perc: 78-64.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!