Előzetesben a férfi, aki rálőtt volt szerelmére

FMH - A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki hétfőn veszekedés közben lőtt rá volt barátnőjére Dunaújvárosban. Az esetnek több tanúja is volt, ők nem sérültek.

feol.hu

Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő emlékeztetett: a 28 éves dunaújvárosi férfi lakásán kereste fel volt barátnőjét, majd a pár között veszekedés alakult ki a lépcsőházban. A helyzet odáig fajult, hogy az exbarát megverte, majd többször rá is lőtt a 21 éves nőre, aki a bűncselekmény során súlyos sérüléseket szenvedett.
A férfit - a lövöldözésről tett bejelentést követően - a helyszínre irányított járőrök, valamint körzeti megbízottak pár percen belül elfogták.  

A büntetőeljárás a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán indult, ahol a férfit súlyos testi sértés elkövetésével gyanúsították meg a nyomozók.

Az elsődleges fegyverszakértői vélemény szerint az elkövető által használt eszköz - amelynek lövedékei a fiatal nő nyakát, arcát és koponyáját érték – nem minősül fegyvernek, de alkalmas lehet olyan sérülés okozására, amely élet kioltásához is vezethet. Erre való tekintettel az ügy hatáskör miatt átkerült a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályára, ahol a férfi cselekményét emberölés kísérletére minősítették át.
A rendőrség kihallgatta a fiatal nőt, valamint hozzátartozóit és a ház lakóit. A vallomások alapján kiderült, hogy a 28 éves férfi már korábban is rátámadt volt kedvesére, de akkor a nő nem tett feljelentést a rendőrségen.

A mostani ügy kapcsán a nyomozók vizsgálják, hogy akkor történt-e bűncselekmény. A gyanúsított elmeállapotának megvizsgálására szakértőt rendeltek ki.

A 28 éves dunaújvárosi férfi bírói meghallgatása csütörtökön délelőtt volt a Székesfehérvári Városi Bíróságon, ahol a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte – foglalta össze a fejleményeket Németh-Kész Mónika.

 

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!